Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Beskrivning

Svensk skådespelare (film- och TV-roller 1973-1990). Född i Sankt Peters församling, Malmöhus län. Död i Drottningholm, Ekerö kommun.-Eva Remaeus växte upp i Malmö, sjöng i olika körer och sökte 1968 till Scenskolan men kom inte in och efter gymnasiet började hon läsa vid Drama-Teater-Film i Lund. Där kom hon att bilda Musikteatergruppen Oktober med bl.a. Henric Holmberg och Ninne Olsson. Teatergruppen slog igenom när de gjorde föreställningen "Sven Klangs kvintett" som sedan filmades av Stellan Olsson. Mest känd blev hon emellertid...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk skådespelare (film- och TV-roller 1973-1990). Född i Sankt Peters församling, Malmöhus län. Död i Drottningholm, Ekerö kommun.

-

Eva Remaeus växte upp i Malmö, sjöng i olika körer och sökte 1968 till Scenskolan men kom inte in och efter gymnasiet började hon läsa vid Drama-Teater-Film i Lund. Där kom hon att bilda Musikteatergruppen Oktober med bl.a. Henric Holmberg och Ninne Olsson. Teatergruppen slog igenom när de gjorde föreställningen "Sven Klangs kvintett" som sedan filmades av Stellan Olsson. Mest känd blev hon emellertid genom det barnprogrammet Fem myror är fler än fyra elefanter tillsammans med Magnus Härenstam och Brasse Brännström, en TV-serie som gjordes i flera omgångar från 1973 och framåt. Där var hon den kloka som kontrasterades mot den fumlige Brasse och den prudentlige Magnus. 1980 lämnade hon Oktober och gick ett fortbildningsår vid Scenskolan i Stockholm och spelade därefter en del teater, bl.a. som Sally Bowles i "Cabaret" vid Länsteatern i Örebro. Vid sidan av skådespelandet blev hon känd för sitt engagemang i freds- och U-landsfrågor och var 1987-1991 programledare för TV-programmet Världsmagasinet, för vilket hon 1991 fick LO:s kulturstipendium.

(2004)

Insatser

Musikstycken

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?