Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Beskrivning

Skådespelare. Född Sam Robert Sjöblom i Storkyrkoförsamlingen, Stockholm. Han växte först upp i Bagarmossen och sedan i Täby, där han började spela teater på gymnasiet. Han kände sig inspirerad av den uppskattning han fick och vidareutbildade sig 1973-1976 vid Scenskolan i Stockholm. Samtidigt var han 1973 med och startade Skånska Teatern. Han har mestadels varit verksam vid TUR-teatern i Kärrtorp med många roller i framför allt tv, bl.a. som snäll kriminalpolis i den långa serien om Roland Hassel med början i Anmäld försvunnen (1986). Han hade också...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelare. Född Sam Robert Sjöblom i Storkyrkoförsamlingen, Stockholm.

Han växte först upp i Bagarmossen och sedan i Täby, där han började spela teater på gymnasiet. Han kände sig inspirerad av den uppskattning han fick och vidareutbildade sig 1973-1976 vid Scenskolan i Stockholm. Samtidigt var han 1973 med och startade Skånska Teatern. Han har mestadels varit verksam vid TUR-teatern i Kärrtorp med många roller i framför allt tv, bl.a. som snäll kriminalpolis i den långa serien om Roland Hassel med början i Anmäld försvunnen (1986). Han hade också en betydande roll som Lech Walesa i Dagar i Gdansk (1981).

1982 erhöll han DN På Stans Kasperpris.

P O Qvist (2004)

Insatser

Musikstycken

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?