Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (2 st)

Producent
Regi
Visa alla filmer
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk regissör, producent, manusförfattare, klippare. Född Anna-Maria Christina Olofsson i Kristinehamn, Värmland. Universitetsstudier i sociologi, pedagogik och juridik. Filmklipparutbildning på SVT 1970-71.-Efter examen från Sveriges Televisions filmklipparutbildning arbetade Christina Olofson under flera år på TV2 med reportage och dokumentärfilmer. Hon har sedan dess bl.a. regisserat Dirigenterna (1987), Sanning eller konsekvens (1997) och Hannah med H (2003).1982 erhöll Olofson Kurt Linder-stipendiet.


Relaterat

Beskrivning

Svensk regissör, producent, manusförfattare, klippare. Född Anna-Maria Christina Olofsson i Kristinehamn, Värmland. Universitetsstudier i sociologi, pedagogik och juridik. Filmklipparutbildning på SVT 1970-71.

-

Efter examen från Sveriges Televisions filmklipparutbildning arbetade Christina Olofson under flera år på TV2 med reportage och dokumentärfilmer. Hon har sedan dess bl.a. regisserat Dirigenterna (1987), Sanning eller konsekvens (1997) och Hannah med H (2003).

1982 erhöll Olofson Kurt Linder-stipendiet.

Utmärkelser

Festivalpris Poznan 1999 Sanning eller konsekvens (bästa regi)
Guldbaggenominerad Stockholm 1998 Bästa regi Sanning eller konsekvens
Guldtackan Stockholm 1994 Dirigenterna (15 000 kr)
Pris Stockholm 1989 (Mauritz Edström-pris; 10.000 kr))
Kurt Linders minnesfondsstipendium Stockholm 1982

Insatser

Regi
Manus
Idé
Producent
Klippning
Roll
Regiassistent
Teknisk regi
Coproducent
Exekutiv producent
Ansvarig utgivare
Stillbildsfoto
Dekorassistent
Tack till
Arkiv

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?