Innehållsförteckning

Grundfakta

Alternativnamn
Roll
Speaker

Beskrivning

Skådespelerska (film- och tv-roller från 1979). Född i Malmö. Sonja Hejdeman tillhör Stockholms stadsteaters fasta ensemble. Sonja kom till teatern 1974, då hon medverkade i Peer Gynt. Bland hennes roller på Stadsteatern kan nämnas Hanne och Morgause i Merlin - Djävulens son, Amman i Romeo och Juliet, Kattrin i Kurage och hennes barn, Phib och Fru Crummles i Nicholas Nickleby, Gerd i Mater Nexus och Lolo i Margareta Garpes pjäs Limbo, Mae i Katt på hett plåttak och Charlotta i...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelerska (film- och tv-roller från 1979). Född i Malmö.

Sonja Hejdeman tillhör Stockholms stadsteaters fasta ensemble. Sonja kom till teatern 1974, då hon medverkade i Peer Gynt. Bland hennes roller på Stadsteatern kan nämnas Hanne och Morgause i Merlin - Djävulens son, Amman i Romeo och Juliet, Kattrin i Kurage och hennes barn, Phib och Fru Crummles i Nicholas Nickleby, Gerd i Mater Nexus och Lolo i Margareta Garpes pjäs Limbo, Mae i Katt på hett plåttak och Charlotta i Körsbärsträdgården.

På tv och film har Sonja bl.a. medverkat i Reuter & Skoog, Tartuffe - hycklaren, Drömmen om Rita, och Rusar i hans famn.

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?