Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (4 st)

Regi
Regiassistent
Visa alla filmer
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk regissör. Född Hans Daniel Björn Alfredson i Vantörs församling, Stockholm. Son till regissören Hans Alfredson. Bror till regissören Tomas Alfredson.-Daniel Alfredson regidebuterade 1993 och har även arbetat som bl.a. manusförfattare, producent och rekvisitör. Under sju år var han chef på SVT Drama i Stockholm.Förutom den flerfaldigt prisbelönta Tic Tac (1997), som gav honom Guldbaggen för bästa regi, så har han bl.a. regisserat Varg (2008), Flickan som lekte med elden (2009) och Luftslottet som sprängdes (2009)....

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk regissör. Född Hans Daniel Björn Alfredson i Vantörs församling, Stockholm. Son till regissören Hans Alfredson. Bror till regissören Tomas Alfredson.

-

Daniel Alfredson regidebuterade 1993 och har även arbetat som bl.a. manusförfattare, producent och rekvisitör. Under sju år var han chef på SVT Drama i Stockholm.

Förutom den flerfaldigt prisbelönta Tic Tac (1997), som gav honom Guldbaggen för bästa regi, så har han bl.a. regisserat Varg (2008), Flickan som lekte med elden (2009) och Luftslottet som sprängdes (2009). De två sistnämnda tilldelades 2011 det amerikanska Emmypriset för bästa internationella TV-produktion.

Utmärkelser

Festivalpris Shanghai 2000 Dödsklockan (bästa regi)
Guldbagge Stockholm 1998 Bästa regi Tic Tac
Chaplin-priset Stockholm 1995 Den täta elden
Guldbagge Stockholm 1994 Bästa manuskript Mannen på balkongen
Guldbaggenominerad Stockholm 1994 Bästa regi Mannen på balkongen

Insatser

Regi
Manus
Producent
Produktionschef
Projektledare
Scenograf
Klippning
Ljudtekniker
Roll
Medverkande
Regiassistent
Manusbearbetning
Medproducent
Coproducent
Samproducent
Exekutiv producent
Ansvarig utgivare
Inspelningsledare
Produktionsassistent
Filmkonsulent
Rekvisita
Attributör
Synkläggning
Övrig medarbetare
Tack till

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?