Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (2 st)

Beskrivning

Svensk regissör, fotograf och producent. Född i Tyskland.-Rainer Hartleb kom till Sverige 1952 och studerade inledningsvis ekonomi i Lund. Han fick sedan anställning på Sveriges Television och påbörjade 1972 den s.k. Jordbrosviten. Under åren har det blivit sex dokumentärfilmer som följer några barns väg mot vuxenlivet. En pizza i Jordbro (1994) vann Guldbaggen för bästa film och 1996 visades hela serien på bl.a. Berlins internationella filmfestival.


Relaterat

Beskrivning

Svensk regissör, fotograf och producent. Född i Tyskland.

-

Rainer Hartleb kom till Sverige 1952 och studerade inledningsvis ekonomi i Lund. Han fick sedan anställning på Sveriges Television och påbörjade 1972 den s.k. Jordbrosviten. Under åren har det blivit sex dokumentärfilmer som följer några barns väg mot vuxenlivet. En pizza i Jordbro (1994) vann Guldbaggen för bästa film och 1996 visades hela serien på bl.a. Berlins internationella filmfestival.

Utmärkelser

Guldbaggenominerad Stockholm 1995 Bästa regi En pizza i Jordbro

Insatser

Regi
Manus
Producent
Foto
Klippning
Ljudtekniker
Animation
Ansvarig utgivare
Ljudläggning
Övrig medarbetare
Produktionsbolag

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?