Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Beskrivning

Född i Stockholm. Fil. kand. i film- och teater vid Stockholms universitet 1969-73. Hon utbildade sig vid Scenskolan i Malmö 1973-1976 och spelade därefter under ett antal år vid stadsteatrarna i Malmö, Helsingborg och Stockholm. Redan när hon hade en roll i tv-serien Kvartetten som sprängdes (1973), där hon hade en av de större rollerna som Märta Åvik, lärde hon sig en del om filminspelning. 1984 bytte hon bana, mycket beroende av familjeskäl, och genomgick vidareutbildning vid Dramatiska Institutet för att bli manusförfattare och senare...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Född i Stockholm.

Fil. kand. i film- och teater vid Stockholms universitet 1969-73. Hon utbildade sig vid Scenskolan i Malmö 1973-1976 och spelade därefter under ett antal år vid stadsteatrarna i Malmö, Helsingborg och Stockholm. Redan när hon hade en roll i tv-serien Kvartetten som sprängdes (1973), där hon hade en av de större rollerna som Märta Åvik, lärde hon sig en del om filminspelning. 1984 bytte hon bana, mycket beroende av familjeskäl, och genomgick vidareutbildning vid Dramatiska Institutet för att bli manusförfattare och senare regissör. Hon har även arbetat med radio. Hon har inte varit särskilt produktiv som skådespelare i film och tv men de fåtaliga rollerna visar på en innerlig och varm utstrålning, t.ex. i hennes roll som fängelsepräst i tv-serien Bevisbördan.(1978). Hon är systerdotter till skådespelerskan Öllegård Wellton och mor till skådespelerskan Fanny Risberg.

P O Qvist (2004)

Insatser

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?