Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Beskrivning

Skådespelare (filmroller från 1984). Född Ulf Göran Eklund i Brännkyrka församling, Stockholm. Han är uppväxt i förorterna Bagarmossen och Näsby Park. Intresset för teater kom redan i skolåldern med både skolrevyer och teater men var då mer som verksam utanför scenen som tekniker m.m. Han kom senare att också medverka som skådespelare i en pjäs av Bengt Ahlfors, Kropp, med vilken man turnerade runt i skolorna. När de andra i gruppen sökte till Scenskolan följde han deras exempel och kom in i Stockholm 1973 och utexaminerades 1976. Till en...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelare (filmroller från 1984). Född Ulf Göran Eklund i Brännkyrka församling, Stockholm.

Han är uppväxt i förorterna Bagarmossen och Näsby Park. Intresset för teater kom redan i skolåldern med både skolrevyer och teater men var då mer som verksam utanför scenen som tekniker m.m. Han kom senare att också medverka som skådespelare i en pjäs av Bengt Ahlfors, Kropp, med vilken man turnerade runt i skolorna. När de andra i gruppen sökte till Scenskolan följde han deras exempel och kom in i Stockholm 1973 och utexaminerades 1976.

Till en början arbetade han vid olika fria grupper i Stockholm som Fria Teatern, TUR-teatern i Kärrtorp och Fria Proteatern från 1983 fram tills dess nedläggning 1990, där han medverkade i bl.a. revyerna och visprogrammen Med tvättad hals (1984, tv-version 1985) och Till salu (1990). Därefter har han varit anställd vid Stockholms stadsteater med gästspel vid andra scener som TUR-teatern, Galeasen och Intiman.

Han hör till dem som ofta synts i tv-roller utan att väcka så stor uppmärksamhet, ofta beroende på att han fått spela mer vardagliga karaktärer. Lite större roller hade han som teckningslärare i Goda grannar (1987) eller som landstingsråd i sjukhusserien S:t Mikael (1998). Han äger dock en komisk ådra som han visat t.ex. i serien Reuter & Skoog (1999 och 2001) som hårt prövad polis med nollställt ansikte.

1995/96 erhöll han Teaterförbundets Vilhelm Moberg-stipendium. Han är sambo med skådespelerskan Victoria Kahn.

P O Qvist (2004)

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?