Sissela Kyles favorit: En kärlekshistoria

En artikel av
Göran Everdahl, C-G Karlsson, Johan Andreasson och Sissela Kyle
Ann-Sofie Kylin och Rolf Sohlman i En kärlekshistoria

Det här är en podd som har en enda film i fokus. Filmen är Roy Anderssons debutfilm En kärlekshistoria, som 50-årsjubilerar i år. Som hedersgäst i studion har Göran Everdahl, C-G Karlsson och Johan Andreasson denna gång skådespelaren Sissela Kyle. Huvudrollsinnehavaren Ann-Sofie Kylin medverkar också och berättar bland annat om hur det var att arbeta med den nyligen bortgångna Anita Lindblom, som gör sin bästa skådespelarinsats i just denna film.

I stället för en skriven artikel så är det här en artikel i poddformat, en ljudfil som du kan lyssna på när du vill. Göran, C-G och Johan gör vanligtvis en podd som heter Everdahl & Karlssons Film TV, som vi har länkat till längst ner på sidan. Du kan lyssna direkt men om du vill spara ner podden till din enhet så högerklicka i stället på spelaren här nedanför.

(publicerad i september 2020)

Filmerna i podden

För den som vill läsa mer om filmerna i Svensk Filmdatabas följer här en länkad lista på alla svenska filmer som nämns samt om och i så fall hur filmerna är tillgängliga (som läget var när podden publicerades i september 2020).