Härliga och hemska hem i svensk film!

En artikel av
Göran Everdahl, C-G Karlsson och Johan Andreasson
Ägget är löst

Göran Everdahl, C-G Karlsson och Johan Andreasson går husesyn i slott (Moln över Hellesta!) och koja (Här har du ditt liv!). Här samsas funkiskök med ryamattor, ålen Sture och storstadsbuskis. Och missa inte hemma hos Liv och Erland! Allt i podden som törs titta i det svenska filmhemmet.

I stället för en skriven artikel så är det här en artikel i poddformat, en ljudfil som du kan lyssna på när du vill. Göran, C-G och Johan gör vanligtvis en podd som heter Everdahl & Karlssons Film TV, som vi har länkat till längst ner på sidan. Denna gång har vi bett dem samtala om hem som företeelse i svenska filmer. Klicka på bilden av poddmakarna här nedanför för att starta podden. Du kan lyssna direkt men om du vill spara ner podden till din enhet så högerklicka på spelaren som öppnas sedan.

(publicerad i november 2019)

Filmerna i podden

För den som vill läsa mer om filmerna i Svensk Filmdatabas följer här en länkad lista på alla svenska filmer som nämns samt om och i så fall hur filmerna är tillgängliga (som läget var när podden publicerades i november 2019).

Läs mer