Grundfakta

Media (2 st)

Originaltitel Amorosa
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Regi
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Utmärkelser
Åldersgräns Tillåten från 15 år
Dialogspråk
Sverigepremiär 1986-03-14

Medverkande

Stina Ekblad
Agnes von Krusenstjerna

Erland Josephson
David Sprengel

Philip Zandén
Adolf von Krusenstjerna

Peter Schildt
Gerhard Odencrantz

Olof Thunberg
Ernst von Krusenstjerna

Catherine de Seynes
Eva von Krusenstjerna

Visa alla medverkande

Om filmen

När Mai Zetterlings film om författaren Agnes von Krusenstjernas liv fick biografpremiär 1986 var det regissörens första svenska långfilm på arton år....

Visa hela texten

Handling

Amorosa berättar om författarinnan Agnes von Krusenstjerna (1894-1940) under perioden 1913-30 och hennes äktenskap med David Sprengel (1880-1941).I den hallucinatoriska...

Visa hela handlingen

Press

Överlag var pressens kritik av Amorosa berömmande. Särskilt Mai Zetterlings egen klippning, Rune Ericsons foto och Stina Ekblads och Erland Josephsons intensiva utspel hyllades:Annika...

Visa all press


Relaterat

Om filmen

När Mai Zetterlings film om författaren Agnes von Krusenstjernas liv fick biografpremiär 1986 var det regissörens första svenska långfilm på arton år. Amorosa hyllades som en triumfatorisk återkomst, men blev också Zetterlings sista svenska film.


Mai Zetterlings karriär som svensk långfilmsregissör börjar och slutar med Agnes von Krusenstjerna. Debuten Älskande par (1964) är en filmatisering av von Krusenstjernas romaner om Fröknarna von Pahlen och Amorosa är en biopic om von Krusenstierna, alltså en film som tar avstamp i författarens biografi. I januari 1983 skrev Zetterling i sin dagbok: "Varför är jag fortfarande fascinerad av Agnes? Hon gick vilse, tappade fotfästet, kravlade sig upp igen. Gränserna mellan det verkliga och det overkliga skrämde henne... Visst känner jag släktskap med Agnes, jag är ju själv en främmande fågel, i Sverige som i min exiltillvaro: släktskap i att allt handlar om kärlek, om de ömma familjebanden, erotiken. Och en stor släktskap med dårar."

Amorosas hallucinatoriska inledningssekvens utspelar sig i trettiotalets Venedig, där Agnes (Stina Ekblad) drabbas av ett nervsammanbrott mitt under pågående karneval, och hennes man, författaren och översättaren David Sprengel (Erland Josephson) skriver in henne på ett mentalsjukhus. Färden till sjukhemmet går via gondol, med Agnes iförd tvångströja, i en oförglömlig vision av den sjunkande staden, utsökt fotograferad av Rune Ericsson. Med David Wallis suggestiva musik på ljudspåret tycks karnevalens masker och kostymer, de färgsprakande vattenspeglingarna i kanalerna och husens spiraltrappor i de labyrintlika gränderna flyta samman med den sjuka författarinnans febriga fantasier.

David har gjort det till sin livsuppgift att se till att Agnes skriver och publicerar sina böcker, vars kontroversiella skildringar av sexualitet och självbiografiskt färgade motiv bryter mot samtidens konventioner. Men han är en tvetydig figur, vars vård av författarskapet inte nödvändigtvis innebär omsorg om Agnes som person. Från sjukdomsepisoden i Venedig blickar filmen bakåt, och vi reser ett kvartsekel bakåt i tiden till den unga Agnes som i skir svensk sommargrönska skriver flickböcker, uppvaktas av den stilige men konventionelle Gerhard (Peter Schildt), attraheras av kusinen Ava (Lena T. Hansson) och utsätts för gliringar av brodern Adolf (Philip Zandén). Agnes brottas med samhällets begränsningar för vad en adlig ung kvinna får göra och vara, och under Sprengels inflytande överger hon de accepterade flickskildringarna för erotiska och tabubelagda motiv, hamnar i konflikt med sin familj och drabbas av allt värre sjukdomsepisoder.

Filmens speciella stämning fångas perfekt i detta citat från boken som inspirerade filmens titel, Ola Hanssons Sensitiva Amorosa,: "Ser du det växer i det moderna samhällets överkultiverade jordmån en underlig och sällsam ört som heter 'Sensitiva Amorosa', dess kronblads åror äro fyllda av morbida oljor, dess doft har en sjuklig sötma och dess kolorit dämpad som dagern i ett sjukrum med nedrullade gardiner och skär som en döende aftonrodnad".

Amorosa var Zetterlings första svenska långfilm sedan Flickorna (1968), och uppfattades av samtida recensenter som en triumfatorisk comeback. Kritikerna berömde filmens foto, klippning och skådespelarinsatser; Stina Ekblads gestaltning av von Krusenstjernas erotiska intensitet, frihetstörst och bräcklighet blev hennes stora genombrott. I samband med regissörens död 1994 skulle Amorosa ofta beskrivas som hennes mest lyckade film. Idag har Flickorna, som vid sin ursprungliga premiär totalsågades av en (manlig) kritikerkår och fick en mycket begränsad biografdistribution, fått nytt liv genom feministiska tolkningar, och kanske klättrat förbi Amorosa i den svenska filmhistoriens kanon. Men Amorosas barocka, stiliserade estetik och inspirerande skådespelarinsatser har inte bleknat, och Zetterlings tolkning av ett författarliv som hon uppenbarligen identifierade sig med är fortfarande högintressant.

Ingrid Stigsdotter (2015)

Boka filmen

Den här filmen finns i Filminstitutets distribution och finns tillgänglig att boka på dcp för visning på biograf. Filmerna bokas för slutna och öppna visningar till fasta priser.

Boka film i Filminstitutets biografdistribution

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel
Distributionstitel
Manustitel

Filmteam

Regi
Manus
Produktionsledare
Foto
Musik
Scenograf
Klippning
Ljudtekniker
Regiassistent
Konstnärlig rådgivare
Scripta
Inspelningsledare
Assistent till inspelningsledare
B-foto
Stillbildsfoto
Elektriker
Ljussättare
Negativklippning
Musikarrangör
Musiktekniker
Scenografiassistent
Snickare
Dekormålare
Rekvisita
Attributör
Kläder
Smink
Klädassistent
Ljudläggning
Mixning
Övrig medarbetare
Affischdesign

Medverkande

Stina Ekblad Agnes von Krusenstjerna
Erland Josephson David Sprengel
Philip Zandén Adolf von Krusenstjerna
Peter Schildt Gerhard Odencrantz
Olof Thunberg Ernst von Krusenstjerna
Catherine de Seynes Eva von Krusenstjerna
Lena T. Hansson Ava de Geer
Rico Rönnbäck Edvard von Krusenstjerna
Lauritz Falk Hugo Hamilton
Gunnel Broström Evelina Hamilton
Helene Friberg Viveka Hamilton
Efva Lilja Aimee Hamilton
Karin Forslind Eva Hamilton
Johan Rabaeus Jan Guy Hamilton
Mimi Pollak friherrinnan Rosenhjelm
Börje Ahlstedt Joachim Rosenhjelm
Gösta Krantz fabrikör Tollen
Inga Gill fru Tollen
Anja Landgré Magnhild Tollen
Hanna Wanngård Göta Tollen
Inga Landgré syster Klara
Margreth Weivers Beda Odencrantz
Henrik Schildt Frey Odencrantz
Johan Schildt Knut Odencrantz
Anneli Martini hembiträdet hos Sprengel
Nils Eklund Salomon Gottliebsen
Anita Björk Arvida Gottliebsen
Eva von Hanno syster Maja
Heinz Hopf doktor Iller
John Zacharias man på Röda Rummet
Sten Lonnert man på Röda Rummet
Seija Hyvönen-Mammen
Gustav Kling
Allan Svensson poliskonstapel
Lindis Sundström
Lilian Brage
Leif Göras
Lars-Olof Larsson
Per Gudmundsson
Ulf von Zweigbergk
Tomas Laustiola
Bo Rehnberg
Peter Gröning David Sprengels betjänt
Ulf Montan
Paul Kessel
Bissa Abelli
Anna-Karin Blomqvist
Curt Hilfon
Effisio Coletti
Carlo Barsotti
Federico Caprara
Lamberto Caprara

Bolag

Produktionsbolag Sandrew Film & Teater AB
Stiftelsen Svenska Filminstitutet
Sveriges Television AB TV1
Distributör i Sverige (35 mm) Sandrew Film & Teater AB 1986
Distributör i Sverige (DCP) Stiftelsen Svenska Filminstitutet 2017
Distributör i Sverige (DVD) Sandrew Metronome Distribution Sverige AB 2008
Laboratorium AB Film-Labor

Handling

Amorosa berättar om författarinnan Agnes von Krusenstjerna (1894-1940) under perioden 1913-30 och hennes äktenskap med David Sprengel (1880-1941).

I den hallucinatoriska öppningssekvensen fraktas en yrande Agnes i tvångströja av sin make David Sprengel och några mentalvårdare genom Venedigfestivalens nattliga upptåg till ett mentalsjukhus i staden. Med sig har hon manuskriptet till sin nyss avslutade bok, som hon kallar sitt barn. På sjukhuset tar vårdarna ifrån David manuset och ger det till Agnes, men i sin förvirring river hon sönder sidorna och anklagar sedan sig själv för att ha skadat "sitt barn". David tar hand om fragmenten och börjar pussla ihop sidorna igen.

Boken är Agnes uppgörelse med sin familj, och i återblickar visas Agnes utveckling från författarinna av oskyldiga flickböcker till seriös och självförbrännande romanförfattarinna.

Från början är hon en till det yttre anpasslig familjeflicka som slits mellan att vara till lags och underordna sig den traditionella patriarkala familjens kvinnoroll och att bryta sig ur detta andliga fängelse för att leva efter egna normer. Förgäves försöker hon leva ut sin sexuella hunger med sin vän Ava och sedan med sin tilltänkte make Gerhard, men möter bara deras rädsla och äckel.

Hon får oväntat stöd för sin vantrivsel av svärmodern Arvida, som känner igen sin egen ångest och längtan i Agnes drömmar. Agnes bryter förlovningen och gifter sig i stället (1921) med översättaren och litteraturkritikern David Sprengel, som hon mött tidigare och som är illa sedd av många på grund av sitt intresse för pornografi.

David erkänner sin egen oförmåga till att författa romaner på egen hand, men blir i stället Agnes aktiva sekreterare. Han drar sig inte för att stryka, ändra och lägga till efter eget gottfinnande. Successivt blir han även sin hustrus agent, vårdare, revisor och fadersgestalt.

För att skydda den mentalt alltmer bräckliga Agnes stänger han in henne i en skyddad dekorvärld av vackra ting i en lägenhet. Samtidigt hetsar han emellertid fram henne till olika kristillstånd så att hon ska kunna skriva romaner om sin uppväxt och sin familj och därmed befrias från de inre demonerna av sin prägling.

Familjen försöker med olika påtryckningsmedel få Agnes att sluta med sitt författande och skilja henne från David, och hon drivs alltmer in i sinnessjukdomens hallucinationer.

I ett försök att rädda henne undan släkten lyckas David få ett förskott för en nyss påbörjad bok som ska bli Agnes slutliga uppgörelse med sin bakgrund, och de åker till Venedig. Väl där känner sig Agnes lugnare och kan avsluta sin bok. Samma kväll som hon färdigställt romanmanuskriptet drabbas hon dock av nya hemsökelsesyner, där hon ser sin familj i uttryckslösa karnevalsmasker hålla fast henne och mässa att hon aldrig blir befriad från dem. Hon sliter sig lös och ser David kämpa sig fram mot henne medan hon springer därifrån.

I filmens slutbild åker Agnes och David i en gondol mot solnedgången.

Censur / granskning

Censurnummer 126035
Datum 1986-03-07
Åldersgräns Tillåten från 15 år
Originallängd 3212 meter
Kommentar Aktlängder: 568, 456, 548, 570, 533, 537.


Tekniska fakta

Bildformat 1.66:1
Ljudtyp Ljud
Ljudsystem Dolby Stereo
Färgtyp Färg
Bredd 35 mm
Hastighet 24
Längd i meter 3212 meter
Längd i minuter 117 min
Akter 6 rullar


Kommentarer

Pressreaktion Svensk filmografi

Överlag var pressens kritik av Amorosa berömmande. Särskilt Mai Zetterlings egen klippning, Rune Ericsons foto och Stina Ekblads och Erland Josephsons intensiva utspel hyllades:

Annika Gustafsson, SDS: "Det finns ett märkligt suggestivt, nästan hypnotiskt sug i de här scenerna [från Venedigkarnevalen] där Rune Ericsons kameraarbete, de ackompanjerande ljuden och musiken, skådespelarnas - främst Stina Ekblads - nakna och intensiva uttryck och Mai Zetterlings visuella språk tillsammans vittnar om filmmediets oerhörda genomslagskraft och rika möjligheter att berätta och skapa atmosfär. Bakom det här ligger naturligtvis en originell och genuin konstnärssjäl, Mai Zetterling, som med Amorosa mångfaldigt bekräftar att hon besitter en bildfantasi och en gestaltningsförmåga av ovanligt mått inom svensk film."

Monika Tunbäck-Hanson, GP: "Amorosa ger oss inte Agnes von Krusenstjernas liv i biografiska detaljer 1894-1940. Hennes böcker, hennes adliga liv, fattiga släkt, hennes liv med den märklige, osympatiske David Sprengel flimrar förbi fragmentariskt, skissartat.

Mai Zetterling smälter istället samman en berättelse som hämtar näring ur yttre och inre miljöer, ur yttre och inre tillstånd. Ur dessa personliga, konstnärligt kraftfulla bilder stiger en så mycket mer stimulerande vision av de krafter som kan släppas loss hos en skapande, livstörstande människa."

Kell /alias Keith Keller/, Variety: "All production values are sumptuous, and the Venice of bizarre costumes, masks and gondolas on placid lagoons, worked to death in numerous films, has a new magic, albeit somewhat morbid, added to it here."

Maaret Koskinen, Chaplin: "Vid ett par tillfällen är filmen nära att kapsejsa helt och hållet. För Zetterling har ibland en olycklig tendens till övertydligheter och här finns några avsnitt man intensivt önskar att hon hade offrat. Till exempel ett i sammanhanget helt löst infogat inklipp där vi plötsligt får se Agnes och hennes familj dansa runt likt mekaniska dockor tills de fryser i poser - bara för att nu ta ett exempel.

Men i det stora hela är detta undantag. Och paradoxalt nog är Zetterlings ibland överlastade bildspråk att föredra framför mycken annan svensk film där den matematiskt inprickade dramaturgin och de harmoniskt balanserade bilderna inte lyckas uttrycka stort mer än sig själva."

Elisabeth Sörenson, SvD: "Att filma ett författarskap torde vara näst intill omöjligt och jag tycker inte man kan rikta den sortens anmärkningar mot Mai Zetterling; att hon inte ger någon tillfredsställande bild av den författande Agnes. Något sådant tror jag aldrig föresvävat regissören. På andra sätt försöker hon nå Agnes von Krusenstjerna: genom relationen till David Sprengel, genom det som kan utläsas ur böckerna ¿ och inte minst Olof Lagercrantz stora biografi.

Mycket kommer då att handla om en depraverad erotik. Jag tycker att filmen blir överlastad på den punkten. Agnes von Krusenstjerna provocerar själv sina läsare på det sättet, men pressar man samman så mycket dova och instängda lustlekar i en tvåtimmarsfilm blir det för kompakt och den espri som annars utmärker bildkompositionerna går här i kvav. Men som helhet är Amorosa en film gjord av en bildmagiker - och sådana finns det inte så gott om i filmens värld som önskvärt vore."

Kommentar Svensk filmografi

Amorosa var Mai Zetterlings första svenska film efter det publika och kritikermässiga misslyckandet med Flickorna (1968/15). Däremellan skrev hon bl a romanen "Bird of Passage" ("Flyttfågel", 1977) samt självbiografin "All Those Tomorrows" (1985; sv övers 1984: "Osminkat") efter att ha flyttat till Frankrike. Även som filmregissör hade hon flyttat verksamheten utanför Sverige. 1969 filmatiserade hon Hjalmar Söderbergs Doktor Glas i Danmark, därefter blev det främst TV-filmer för brittisk, kanadensisk och fransk TV men hon gjorde också episoden The Strongest i samlingsdokumentären 8 visioner (Visions of Eight, 1973) om Münchenolympiaden 1972 (för de övriga bidragen svarade Jurij Ozerov, Arthur Penn, Michael Pfleghar, Kon Ichikawa, Claude Lelouch, Milos Forman och John Schlesinger) och den engelskproducerade långfilmen Tonårsflickor på driven (Scrubbers, 1982).

Vintern 1983 vände sig Mai Zetterling till Filminstitutets dåvarande produktionschef Bengt Forslund med en synops på Krusenstjerna-filmen. Denne blev entusiastisk, manusarbetet drogs i gång i nära kontakt med Olof Lagercrantz och en inspelning planerades till sommaren 1984 sedan Sandrews och Sveriges Television Kanal 1 gått in med resterande kapital till budgeten på ca 9 Mkr. Erland Josephson, som skulle spela David Sprengel, var dock redan kontrakterad för medverkan i Andrej Tarkovskijs Offret. Inspelningen fick skjutas upp ett år. Då hade Forslunds mandat som producent på Filminstitutet gått ut, men han fullföljde produktionsansvaret under inspelning och efterarbete, dock utan att detta anges i förtexterna.

Om arbetet med Amorosa 1983-86 har Mai Zetterling själv skrivit i dagboksanteckningar med samlingstiteln "Du Agnes, Jag Mai", som publicerades i Aftonbladet i samband med TV-serieversionens premiär i september 1988.

Amorosa var det officella svenska bidraget till Venedigfestivalen i september 1986. Filmen vann dock inget pris trots viss uppmärksamhet och försäljningar. I november samma år erhöll Amorosa publikpriset vid Nordische Filmtage i Lübeck.

Mai Zetterling och Forslund försökte under 90-talet förgäves få i gång ett flertal projekt, en film om Carl Jonas Love Almqvist (1793-1866), en film baserad på Maja Eklöfs bok "Rapport från en skurhink" och ett tredje projekt på underlag av Mai Zetterlings egen roman "Bird of Passage". Det sistnämnda var på väg att förverkligas när Mai Zetterling efter en kort tids sjukdom avled i cancer den 17 mars 1994.

Inspelning

Venedig Italien (juli-september 1985)
Stockholmstrakten Stockholm Sverige
Dalälven Sverige

Visningar

Sverigepremiär 1986-03-14 Royal Göteborg Sverige 117 min
1986-03-14 Sandrew Malmö Sverige 117 min
1986-03-14 Sandrew 1 Stockholm Sverige 117 min
Urpremiär 1986-03-14 Royal Göteborg Sverige 117 min
1986-03-14 Sandrew Malmö Sverige 117 min
1986-03-14 Sandrew 1 Stockholm Sverige 117 min
TV-visning 1988-09-12 TV1 Sverige (serie)
1996-04-30 Kanal 5 Sverige 112 min
1997-04-29 Kanal 5 Sverige 112 min
2000-10-08 SVT1 Sverige 112 min
2002-08-17 SVT2 Sverige 112 min
2003-03-24 SVT1 Sverige 112 min
Dvd-release 2008-10-29 Sverige
TV-visning 2013-08-15 SVT2 Sverige
Cinemateksvisning 2015-09-27 Filmhuset Stockholm Sverige

Utmärkelser

Guldbagge Stockholm 1987 Bästa skådespelare Erland Josephson (för roller i denna film och i Offret)
Stockholm 1987 Bästa skådespelerska Stina Ekblad (för roller i denna film och i Ormens väg på hälleberget)
Guldbaggenominerad Stockholm 1987 Bästa regi Mai Zetterling
Festivalpris Créteil 1987 Lena T. Hansson (skådespelarpris för 3 roller /även i Bröderna Mozart och Ester/)
Lübecker Filmlinse Lûbeck 1986
Kurt Linders minnesfondsstipendium Stockholm 1986 Stina Ekblad (roll)

Bestånd Film

Uppgifterna här avser filmmaterial i Svenska Filminstitutets arkiv. Arkivets bestånd tillgängliggörs på begäran främst för forskning, andra filmarkiv och rättighetsinnehavare. Vid frågor kontakta filmarkivet@filminstitutet.se

Typ Kopia
Bredd 35 mm


Typ Kopia
Bredd 35 mm
Längd i meter 3200


Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm


Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm


Typ Kopia
Materialbas Polyester
Bredd 35 mm


Typ Duplikatnegativ Huvudtext
Bredd 35 mm


Typ Duplikatpositiv Neutral bakgrund
Bredd 35 mm


Typ Lågkontrastkopia
Bredd 35 mm


Typ Originalnegativ bild
Bredd 35 mm


Typ Originalnegativ bild
Bredd 35 mm


Typ Originalnegativ bild Neutral bakgrund
Bredd 35 mm


Typ Tonnegativ
Bredd 35 mm


Typ Tonnegativ
Bredd 16 mm


Typ Slutmix
Bredd 35 mm


Bestånd Affischer

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Bild- och affischarkivet, bildarkivet@filminstitutet.se

Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Affischtitel AMOROSA


Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100


Bestånd Manuskript

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Biblioteket, biblioteksexpeditionen@filminstitutet.se

Typ Inspelningsmanus
Manustitel Sensitiva Amorosa. Manus Mai Zetterling. Dramaturg: Ulla Ryum.
Omfång 149 s. + 22 s. bilagor: rollista, rollbeskrivning, bordsplacering, scenuppställning mm.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Amorosa. (Av samma blod). (Sensitiva Amorosa). Manuskript: Mai Zetterling. Dramaturg: Ulla Ryum. Version II.
Omfång 126 s.
Språk Engelska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Amorosa. (Av samma blod). (Sensitiva Amorosa). Manuskript: Mai Zetterling. Dramaturg: Ulla Ryum. Version II.
Omfång 126 s.
Språk Engelska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Amorosa. (Av samma blod). (Sensitiva Amorosa). Manuskript: Mai Zetterling. Dramaturg: Ulla Ryum.Version III.
Omfång 120 s.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Amorosa. Manuskript: Mai Zetterling. Version III.
Omfång 120 s.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Amorosa. (Av samma blod). (Sensitiva Amorosa). Manuskript: Mai Zetterling. Dramaturg: Ulla Ryum. Version II.
Omfång 122 s.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Manustitel Amorosa. Dialoglista.
Omfång 37 s. + 1 s. trailer + 3 s. rollista
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Amorosa. (Av samma blod). (Sensitiva Amorosa). Manuskript: Mai Zetterling. Version III.
Omfång 292 s. + 231 s.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Omfång 2 s.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Manustitel Amorosa. Italian lines.
Omfång 68 s.
Språk Engelska


Typ Dialoglista
Manustitel Amorosa. Traduzione italiana: Yvonne Mondolfi.
Omfång 57 s.
Språk Italienska


Typ Dialoglista
Manustitel Amorosa.
Omfång 46 s.
Språk Engelska


Typ Dialoglista
Manustitel Amorosa. Dedicato alla scrittrice Agnes von Krusenstierna.
Omfång 45 s.
Språk Italienska


Typ Dialoglista
Manustitel Amorosa. Dialoglista.
Omfång 37 s.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Manustitel Komplement till AMOROSA
Omfång 1 s.
Språk Svenska


Bestånd Stillbild

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Bild- och affischarkivet, bildarkivet@filminstitutet.se

Svartvitt papper SET
Färg papper SET
Bakombild papper 4
Dia 3
Album Nej


Bestånd PR-material

Typ Program/Reklamtryck
Språk Svenska


Typ Program/Reklamtryck
Språk Svenska


Typ Program/Reklamtryck
Språk Engelska


Typ Program/Reklamtryck
Språk Engelska


Typ Program/Reklamtryck
Språk Engelska


Typ Program/Reklamtryck
Språk Svenska


Typ Program/Reklamtryck
Språk Engelska


Andra utgåvor av verket

Digitaliserad

Tekniska fakta

Ljudtyp Ljud
Färgtyp Färg
Längd i minuter 118 min
Dialogspråk


Bestånd Film

Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd ProRes


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd MAP


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd MAP


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd DCP


Typ Digitalt ljud
Bredd WAV


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd DCP


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd MAP


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd MAP


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd ProRes


Typ Digitalt visningsmaterial


    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?