Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Originaltitel Ha ett underbart liv
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Åldersgräns Tillåten från 11 år
Dialogspråk
Sverigepremiär 1992-02-07

Medverkande

Per Löfberg
Peter Bergström

Lina Perned
Hanna Franzén

Kjell Bergqvist
Dick, Hannas pappa

Kåre Mölder
löjtnanten

Gert Fylking
bryggarchauffören

Visa alla medverkande

Handling

Stockholm. Peter skyndar till tåget han måste ta för att hinna tillbaka till sitt regemente i Norrland, där han gör värnplikten. Hans flickvän, Jenny, och bäste vän, Niklas, följer...

Visa hela handlingen

Press

Meningarna var delade om denna långfilmsdebut. Vissa såg något hoppingivande och friskt för den svenska filmens framtid. Man berömde filmens höga tempo och snärjiga intrig som fyndig och...

Visa all press


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel

Filmteam

Regi
Manus
Producent
Produktionsledare
Foto
Musik
Scenograf
Klippning
Ljudtekniker
Regiassistent
Scripta
Specialeffekter
Verkställande producent
Exekutiv producent
Inspelningsledare
Assistent till inspelningsledare
Produktionsassistent
Produktionsekonom
Pressinformation
B-foto
Stillbildsfoto
Specialeffekter, foto
Steadicamoperatör
Elektriker
Passare
Ljussättare
Negativklippning
Optisk printer
Snickare
Rekvisita
Kläder
Sömmerska
Smink
Chaufför
Ljudläggning
Tramp
Mixning
Övrig medarbetare

Medverkande

Per Löfberg Peter Bergström
Lina Perned Hanna Franzén
Kjell Bergqvist Dick, Hannas pappa
Kim Anderzon Eva
Kåre Mölder löjtnanten
Gert Fylking bryggarchauffören
Anneli Martini Hannas mamma
Reuben Sallmander Jesper Johansson
Björn Holmdén Kent, värnpliktig
Johan Humlesjö Henkan, värnpliktig
Tova Magnusson Jenny
Felix Engström Niklas, Peters bästa vän
Charlie Elvegård en polis
Stig Ossian Ericson redaktören på Nya Norrland
Roland Janson bilputsaren
Anders Blomberg det långhåriga fyllot i taxin
Carl Magnus Dellow taxichauffören
Suzanne Hallvarez servitrisen på konditoriet
Lasse Karlsson Jocke, värnpliktig
Johan Rheborg portiern på Scandic Hotel
Lennart Jähkel full man i baren på Scandic Hotel
Henry Ottenby man med van som Hanna försöker få lift med
Lars Holmström bilisten som Peter försöker få lift med
Thomas Hedengran skåpbilsföraren som blir påkörd
Jan Hermfelt övrig medverkande
Evert Jansson gotlänningen
Åsa Karsin övrig medverkande
Heléne Wärwer övrig medverkande
Jari Pulkkinen övrig medverkande
Carmen övrig medverkande
Åke Dahlin stuntman

Bolag

Handling

Stockholm. Peter skyndar till tåget han måste ta för att hinna tillbaka till sitt regemente i Norrland, där han gör värnplikten. Hans flickvän, Jenny, och bäste vän, Niklas, följer honom till stationen. Då tåget gått börjar Niklas och Jenny hångla på perrongen, ovetande om att de iakttas av en soldat som just missat tåget och som gör värnplikten på samma regemente som Peter.

Norrland. Efter en stridsövning ingen av soldaterna tycks ta på allvar, får Peter ordern att köra en annan soldat till tandläkaren i stan. Då han väjer för Hanna Franzén, som kommer i vägen för bilen, krockar han med en annan bil. Hanna ser genast en nyhet och börjar fotografera det efterföljande grälet mellan Peter och den civile bilisten. Peter blir rädd för att, om krocken blir en nyhet, han ska få kompaniförbud resten av de tre veckor han har kvar före muck, och försöker först stjäla filmen och senare övertala Hanna att ge filmen ifrån sig.

Sedan allt annat misslyckats gör Peter en överenskommelse med Hanna: han ska komma med egna nyhetsbilder i utbyte mot Hannas film. Tillsammans med några lumparkompisar, bryter Peter sig in på en rävfarm mitt i natten och fotograferar på måfå medan han och hans vänner släpper ut djuren och sedan spränger farmen i luften med dynamit från regementet.

I fotolabbet ser emellertid Hanna att alla bilderna är så dåliga att de inte går att använda. Peter blir förbannad, tar några filmer i ett torkskåp och ger sig sedan därifrån. När han försöker smita in igen på regementet haffas han av den strikte löjtnanten, som prompt ger honom kompaniförbud.

Deprimerad får han dessutom nästa dag av en händelse reda på att en soldat på regementet sett Jenny hångla med Niklas på perrongen. Bestört ringer han Jenny och får sina värsta farhågor bekräftade. Han beslutar sig för att ta bondpermis och på något sätt ta sig till Stockholm för att reda ut sitt förhållande.

Samtidigt åker Hanna i bil iväg mot Stockholm med sin far Dick, som hon inte sett på flera år och som inte brytt sig så mycket om dottern sedan skilsmässan. Deras relation blir genast ansträngd, särskilt som Dick är en mytoman som hela tiden ljuger ihop fantastiska historier om alla internationella toppjobb han hela tiden erbjuds, alltmedan han under resans gång säljer köksknivar på syltor och små vägkrogar de passerar.

Peters och Hannas vägar korsar varandra när Peter stjäl Dicks bil, medan denne säljer knivar. Efter ett tag vaknar Hanna i baksätet, och blir upprörd. De slåss och Peter är nära att köra i diket innan han får stopp på bilen. I samma ögonblick ringer mobiltelefonen. Det är Dick som ringer. Han är förbannad men, efter övertalning av Hanna, går han med på att ge Peter lift till Stockholm, om han bara återvänder med bilen. Peter kör tillbaka, men blir utan den utlovade liften. I stället får han lift med en countryfanatiker till lastbilschaufför och hamnar åter vid samma vägkrog som Hanna och Dick. Hanna ser sin chans att komma bort från sin självupptagne pappa och stjäl bilen tillsammans med Peter.

Hack i häl följer Dick efter i en taxi. Det blir en våldsam jakt, där den entusiastiske taxichauffören till slut tränger Peter och Hanna av vägen så att bilen kraschar i ett grustag. Just som taxichauffören gått för att se efter vad som hänt med bilen, ser Dick bilen köra upp på vägen igen från ett annat håll och tar taxibilen för att återuppta förföljandet.

Peter och Hanna får punktering och hinns i kapp igen av Dick, som dock blir lämnad kvar med sin bil på vägen, medan biltjuvarna återigen försvinner, nu med taxin.

På kvällen lämnar Peter och Hanna taxin på vägen och tar in på ett hotell i närheten. De beställer upp en bricka full med räksmörgåsar och en hel back öl, som de vräker i sig. Efter viss nervös sexuell spänning dem emellan somnar de sedan i samma säng. Tidigt nästa morgon smiter de från hotellnotan genom att ta fönstervägen ut. Dick, som sovit på samma hotell den natten, ser dem, men hindras från att följa efter då han haffas av polisen för taxistölden. Han tvingas göra upp i godo med både taxichauffören och hotellägaren, som ger honom dotterns hotellnota inklusive mat och dryck.

Efter att ha fått lift med en lastbil vandrar Peter och Hanna på några småvägar och pratar. De badar näck i en sjö, och älskar sedan passionerat i en lada.

Någon dag senare på en restaurang hör Hanna hur Peter under ett telefonsamtal med Niklas bedyrar sin kärlek till Jenny. Rasande går hon iväg för att återförenas med sin pappa, som händelsevis råkar ha stannat med bilen just utanför. Peter får långt om länge lift med den pilska medelålders Eva, som super honom full och sedan vill älska med honom i en säng i sin skåpbil. Men Peter bara somnar medan han trånsjukt ropar efter Hanna, och blir handgripligen avslängd i regnvädret.

Till slut anländer Peter och Hanna på var sitt håll till Stockholm. Peter, som nu inser att han älskar Hanna, gör upp med Jenny och Niklas. Hanna bor hos pojkvännen Jesper, men inser att denne - i sin lilla värld av tyngdlyftning och hälsokost - är minst lika självupptagen som hennes far någonsin varit.

Peter söker först upp Hanna hos Jesper, men drar sig snabbt undan inför Jespers fysik och Hannas tveksamhet. Hanna gör slut med Jesper kort därefter för att åka tillbaka till Norrland. Peter är henne på spåren, men kommer för sent - tåget är redan på väg ut från stationen. Hanna ser honom emellertid och drar i nödbromsen.

Lyckliga återförenas de på perrongen.

Censur / granskning

Censurnummer 131210
Datum 1992-01-24
Åldersgräns Tillåten från 11 år
Originallängd 2440 meter
Kommentar Aktlängder: 595-595-563-463-224 m.


Tekniska fakta

Bildformat 1.66:1
Ljudsystem Dolby Stereo 04
Färgtyp Färg
Bredd 35 mm
Hastighet 24
Längd i meter 2440 meter
Längd i minuter 89 min
Akter 5 rullar


Kommentarer

Pressreaktion Svensk filmografi

Meningarna var delade om denna långfilmsdebut. Vissa såg något hoppingivande och friskt för den svenska filmens framtid. Man berömde filmens höga tempo och snärjiga intrig som fyndig och rolig. Andra tyckte att den mest skramlade med ett ihåligt men glassigt utanpåverk och att den inte alls var så innovativ som den gärna ville göra gällande. MTV-bildspråk och shampoo-reklamfilm var termer som förekom både bland de som uppskattade och de som avskydde Ha ett underbart liv.

Petra Lindmark, AB: "Äntligen! Där satt den. Den första genuint nyskapande svenska komedin, till och med i road-movieform, under det här decenniet är gjord. En behövlig uppstickare i allt tjat om den svenska filmens, och särskilt då den svenska komedins, konstnärliga och ekonomiska kris. Ha ett underbart liv har förutsättningar att bli en kassavältare, peppar, peppar. Storyn är givetvis tunn, som oftast i genren. Det handlar om Peter som rymmer från lumpen sen han fått veta att hans bästa vän stulit hans flickvän hemma i Stockholm. På den långa och krokiga resan möter han Hanna, som blir både respartner och litet till förstås, och det hela går i ett tempo som andas MTV och amerikansk actionfilm i varje ruta.

Ändå är det så svenskt. Ulf Malmros, specialplockad till regissörsstolen och hans långfilmsdebut bubblar av idéer och galenskap. Därför spelar det ingen roll att Hans Hatwigs manus har sina svagheter. Gert Fylking och Kim Anderzon dyker upp som två av de otaliga landsortsfigurerna, som kunde vara tagna ur vilken David Lynch-film som helst allihop. Jag har heller aldrig sett Kjell Bergqvist bättre eller roligare än här, som Hannas förljugne sprätt till pappa. Trots att det är en ungdomsfilm hänger sig Ha ett underbart liv förvånansvärt lite åt det fjolliga Hildebrand-stuket som självdog i PS Sista sommaren. Det är glädjande att kunna sätta åtminstone ett namn under rubriken unga svenska filminnovatörer."

Hanserik Hjertén, DN: "Om svensk film har någon ljusnande framtid framgår i varje fall inte av Ulf Malmros debut Ha ett underbart liv. Malmros siktar på gammal beprövad underhållning. Och inget ont i det, om man har ett dugligt manus att börja med. Men Hatwigs och Ivebergs komedimöda utmärks inte av några snilleblixtar. Först en poänglös halvtimme i norrländsk lumparmiljö för att koppla ihop blivande kärleksparet Peter och Hanna. Sedan ut på vägarna när Hannas pappa kommer för att ta med sin försummade dotter till Stockholm, samtidigt som Peter ska lifta till huvudstan för en kärleksuppgörelse.

Det blir lite mera fart då, för hjulen rullar ju. Men underhållningsvärdet i biljakter, bilbyten, ilsken, bortgjord farsa och andra förvecklingar är både begränsat och nerslitet av liknande föregångare. Dessutom tycks Malmros sakna personliga tillgångar i regisserandet. Branschen lär ha satsat på honom för att hitta den nya generationens bildspråk. Men Malmros hittar ingenting, förutom en originalitetsfri kör bara på-stil, med en och annan ruta knyckt från amerikanska trendgossar.

Visst fnissar man någon gång. Men humorn är ibland av typen norrlänning som tror att bor man i Stockholm känner man Roffe Lindberg i Skärholmen. Undras om Hannas pappa är så allena i sina fördomar om bonnläpparna. Annars hör Kjell Bergqvists sliriga farsa till ljuspunkterna. Liksom det finns något ungdomligt friskt hos Per Löfberg och Lina Perned, särskilt när den senare betraktar manssläktet med misstroget runda ögon. Dock hindrar det inte den här svenska roadmovien från att sladda farligt nära buskarna."

Anders Hansson, GP: "Något underbart liv har man inte i biofåtöljen under den en och en halv timme långa resan utmed den sommarsvenska Norrlands-kusten. Det är 90 förvånansvärt sega minuter, med tanke på det (dock inte överdrivet) höga tempot i klipp och berättande. Styltig dialog, oskarpt agerande i de ledande rollerna, och de många omstarterna i intrigen inverkar kraftigt pulssänkande. Malmros slår på upploppet till med en schampooreklam-doftande kärleksstund i motljus i landsbygds-halmen, fylld av läckert gyllenbrunfrasiga dubbel-trippelexponeringar av de rytmiskt böljande nakna kropparna. Stilbrottet är totalt i sin psykedeliskt 60-talistiska form, men jag tycker mig ana en humoristisk blink i ögonvrån från regissörens sida här.

Den gör sig också gällande i det roliga myller av bifigurer som Malmros plockar in längs färden - Roland Jansson spelar en sådan gubbe med perfekt vardagsburlesk tajming. Kjell Bergqvist som ambulerande knivförsäljare hittar däremot inte mycket i sin rollfigur att sätta spets på, och inte kan man säga att Per Löfberg och debutanten Lina Perned skriver filmhistoria med sitt sävligt ombytliga kärleksgnabb. Ändå, mitt i alltihop, finns det något som får mig att tro att 26-årige Ulf Malmros kan bättre än så här. Flera brister är av det slag som lätt kunde putsas på om något mer tid lagts ner. Men att få saker och ting ur händerna, det är ju också en talang."

Kommentar Svensk filmografi

Ulf Malmros (f 1965) fick redan 1984 chansen att regissera för Sveriges Television och gjorde då kortfilmen Kunskapens kapell. Han började 1985 på Dramatiska institutet, men hoppade av för att i stället i två år utbilda sig på TV-akademins nöjesproducentutbildning. Därefter gjorde han bl a TV-serien Den elake polisen, med Micke "Svullo" Dubois, och ett sextiotal reklamfilmer och rockvideor.

Vid tiden för inspelningen av Ha ett underbart liv arbetade Malmros på Strix Television, där han enligt egen utsago sysslade med allt från att regissera till att vara bildproducent, fotograf och redigerare. Efter långfilmsdebuten återvände han till TV och gjorde den uppmärksammade fantasy-berättelsen Rapport till himlen, en serie i fyra entimmesavsnitt för SVT Kanal 1 Drama med premiär 20.9.1994.

De två huvudrollsinnehavarna, Per Löfberg (f 1967) och Lina Perned (f 1973), var helt okända för biopubliken. Per Löfberg hade visserligen tidigare spelat huvudrollen i Saeed Assadis film Dyningar (1991/23), men filmen fick mycket begränsad spridning i stockholmsområdet. Lina Perned hade endast varit med i en dokumentärfilm och arbetat som påkläderska på Stadsteatern i Stockholm när hon provade in till rollen i Ha ett underbart liv. Hon skulle senare bli känd som en av huvudrollsinnehavarna i komediserien En fyra för tre, som hade premiär i TV4 10.2.1996.

Visningar

Sverigepremiär 1992-02-07 DownTown 1 Göteborg Sverige 89 min
1992-02-07 Royal Malmö Sverige 89 min
1992-02-07 Sergel Stockholm Sverige 89 min
1992-02-07 Spegeln Stockholm Sverige 89 min (samt ytterligare 22 platser)
TV-visning 1996-09-02 TV3 Sverige 85 min
1996-11-22 TV3 Sverige 85 min
1997-08-16 TV4 Sverige 85 min
2003-10-29 SVT1 Sverige 85 min
2003-11-28 SVT1 Sverige 85 min
2004-02-07 TV3 Sverige 85 min
2005-11-19 TV3 Sverige 85 min
2006-04-22 TV3 Sverige 85 min
Dvd-release 2006-12-15 Sverige

Musikstycken

Originaltitel Chromedioxide
Kompositör Jean-Pierre Barda (1992)
Alexander Bard (1992)
Per Adebratt (1992)
Textförfattare Jean-Pierre Barda (1992)
Alexander Bard (1992)
Per Adebratt (1992)
Framförs av Cern


Originaltitel The Teaser
Kompositör Anders Wollbeck


Originaltitel Candyman Messiah
Kompositör Alexander Bard (1991)
Anders Wollbeck (1991)
Textförfattare Jean-Pierre Barda (1991)
Alexander Bard (1991)
Camilla Henemark (1991)
Anders Wollbeck (1991)
Framförs av Army of Lovers


Originaltitel Rävfarmen
Kompositör Martin Eriksson
Per Adebratt


Originaltitel A Violin That Never Has Been Played
Kompositör Rune Wallebom (1989)
Textförfattare Red Jenkins (1989)
Sångare Red Jenkins
Anne Kihlström


Originaltitel Dom drar
Kompositör Martin Eriksson


Originaltitel Kaserngårdskrattning
Kompositör Martin Eriksson
Douglas Carr


Originaltitel Efter stripteasen
Kompositör Martin Eriksson


Originaltitel Right From the Heart
Kompositör Tim Norell
Alexander Bard
Oson
Textförfattare Tim Norell
Alexander Bard
Oson


Originaltitel Sommar, sommar, sommar
Kompositör Sten Carlberg (1951)
Textförfattare Eric Sandström (1951)


Originaltitel Sheherazade
Kompositör Alexander Bard (1992)
Per Adebratt (1992)
Anders Wollbeck (1992)
Textförfattare Alexander Bard (1992)
Per Adebratt (1992)
Anders Wollbeck (1992)
Framförs av Nuzak featuring C.G.


Originaltitel Bring Heaven Down
Kompositör Tim Norell
Alexander Bard
Oson
Textförfattare Tim Norell
Alexander Bard
Oson
Framförs av Secret Service


Originaltitel Before I Trust My Heart
Kompositör Tim Norell
Alexander Bard
Oson
Textförfattare Tim Norell
Alexander Bard
Oson
Framförs av West of Sunset


Originaltitel Knee Crash
Kompositör Martin Eriksson


Originaltitel Sandteater
Kompositör Martin Eriksson
Per Adebratt


Originaltitel Flat Wheel
Kompositör Martin Eriksson
Per Adebratt


Originaltitel Train Station
Kompositör Martin Eriksson


Originaltitel Rain Car
Kompositör Martin Eriksson


Originaltitel Tosca
Kompositör Giacomo Puccini (1900)
Textförfattare Giuseppe Giacosa (italiensk text 1900)
Luigi Illica (italiensk text 1900)
Sven Nyblom (svensk text 1904)
Sångare Per Löfberg ("Tosca è un buon falco!")


Originaltitel Pussy in the Bath
Kompositör Per Adebratt


Originaltitel When I See Her Smile
Kompositör Per Adebratt
Textförfattare Alexander Bard
Oson
Framförs av The Boppers


Originaltitel I Can't Deny It
Kompositör Douglas Carr
Textförfattare Douglas Carr
Framförs av Carr Ltd. introducing T-VOX


Originaltitel Picture Gun
Kompositör Peter Holmlund (1992)
Textförfattare Peter Holmlund (1992)
Framförs av The Electric God


Originaltitel Haylove
Kompositör Anders Hansson
Douglas Carr
Textförfattare Anders Hansson
Douglas Carr


Originaltitel Krukkrossning
Kompositör Anders Hansson
Textförfattare Anders Hansson


Originaltitel Now You're Gone
Kompositör Oson (1992)
Björn Ström (1992)
Sveneric Dahl (1992)
Textförfattare Oson (1992)
Björn Ström (1992)
Sveneric Dahl (1992)
Framförs av West of Sunset


Originaltitel I'm Still in Love with You
Kompositör Alexander Bard
Oson
Kassu Halonen
Kristian Jernström
Vexi Salmi
Textförfattare Alexander Bard
Oson
Kassu Halonen
Kristian Jernström
Vexi Salmi
Sångare Ankie Bagger


Originaltitel Doorslam
Kompositör Martin Eriksson
Per Adebratt


Originaltitel Mail Box
Kompositör Douglas Carr


Originaltitel Numania 1
Kompositör Martin Eriksson (1992)
Johan Renck (1992)
Textförfattare Martin Eriksson (1992)
Johan Renck (1992)
Framförs av E-Type
Stakka B Seminar


Originaltitel Run to the Train
Kompositör Anders Hansson
Richard Evenlind


Originaltitel Can't Say Goodbye
Kompositör Alexander Bard (1992)
Oson (1992)
Richard Evenlind (1992)
Textförfattare Alexander Bard (1992)
Oson (1992)
Richard Evenlind (1992)
Sångare Ricco


Ämnesord

DK Roadmovie
DK Ungdomskultur

Bestånd Film

Uppgifterna här avser filmmaterial i Svenska Filminstitutets arkiv. Arkivets bestånd tillgängliggörs på begäran främst för forskning, andra filmarkiv och rättighetsinnehavare. Vid frågor kontakta filmarkivet@filminstitutet.se

Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm
Längd i meter 2436


Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm


Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm


Typ Duplikatpositiv
Bredd 35 mm
Längd i meter 2440


Bestånd Affischer

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Bild- och affischarkivet, bildarkivet@filminstitutet.se

Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Affischtitel HA ETT UNDERBART LIV
Tryckeri Myyntivirta AB


Storlek Mindre än 850 x 400
Affischtitel HA ETT UNDERBART LIV


Bestånd Manuskript

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Biblioteket, biblioteksexpeditionen@filminstitutet.se

Typ Inspelningsmanus
Manustitel Två av oss. Av Hans Hatwig.
Omfång 114 s.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Två av oss. Av Hans Hatwig och Hans Iveberg efter ett originalmanus av Hans Hatwig.
Omfång 116 s.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Två av oss. Av Hans Hatwig. Bearbetning Hans Iveberg. Inspelningsversion A (Ulf Malmros).
Omfång 108 s.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Två av oss av Hans Hatwig. Bearbetning Hans Iveberg. Inspelningsversion E. Final (Ulf Malmros).
Omfång 110 s.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Två av oss av Hans Hatwig.
Omfång 109 s.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Manustitel Ha ett underbart liv! Av Hans Hatwig. Bearbetning Hans Iveberg. Inspelningsversion (Ulf Malmros).
Omfång 116 s.
Språk Svenska


Bestånd Stillbild

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Bild- och affischarkivet, bildarkivet@filminstitutet.se

Svartvitt papper 4
Färg papper 18
Album Nej


Andra utgåvor av verket

Digitaliserad

Tekniska fakta

Bildformat 1.66:1
Ljudtyp Ljud
Färgtyp Färg
Hastighet 24
Längd i minuter 121 min
Dialogspråk


Bestånd Film

Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd WAV


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd MAP


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd MAP


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd ProRes


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd ProRes


    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?