Grundfakta

Media (2 st)

Originaltitel En på miljonen : En komedi om det lönlösa livet
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Utmärkelser
Åldersgräns Tillåten från 11 år
Dialogspråk
Sverigepremiär 1995-08-25

Medverkande

Tomas von Brömssen
Torsten Södergren

Ulla Skoog
Berit Södergren

Gösta Ekman
direktör Callert

Jonas Ternstrand
Crille, Torstens och Berits son

Vanna Rosenberg
Cissi, Torstens och Berits dotter

Jacob Ericksson
Elias, Cissis fästman

Visa alla medverkande

Handling

Banktjänstemannen Torsten Södergren lever ett högst ordinärt liv. Han bor med sin fru Berit och parets tonåriga barn Crille och Cissi i en vanlig villa och kör omkring i en vanlig Volvo...

Visa hela handlingen

Press

En på miljonen ansågs av flertalet recensenter vara en av de bästa svenska komedierna på länge. Flera tyckte att den var en skicklig och intelligent satir över samtidsfenomen som...

Visa all press


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel
Videotitel i Sverige

Filmteam

Regi
Manus
Producent
Produktionsledare
Foto
Musik
Scenograf
Klippning
Ljudtekniker
Stuntregi
Scripta
Biträdande producent
Ansvarig utgivare
Inspelningsledare
Produktionsassistent
Produktionssekreterare
Pressinformation
C-foto
Stillbildsfoto
Fotoassistent
Elektriker
Elassistent
Passare
Ljussättare
Negativklippning
Orkester
Sångare
Snickare
Rekvisita
Attributör
Kläder
Maskör
Byggledare
Klädassistent
Klippassistent
Ljudläggning
Mixning
Förtexter
Övrig medarbetare

Medverkande

Tomas von Brömssen Torsten Södergren
Ulla Skoog Berit Södergren
Gösta Ekman direktör Callert
Jonas Ternstrand Crille, Torstens och Berits son
Vanna Rosenberg Cissi, Torstens och Berits dotter
Jacob Ericksson Elias, Cissis fästman
Pablo Vera Nieto Jesus, arbetsförmedlare
Per Fritzell Roffe, granne
Kerstin Hellström Märta, Roffes fru
Tintin Anderzon Jeanette Karlsson, bankanställd
Christina Stenius Ingrid, arbetsförmedlare
Henric Holmberg poliskommissarien
Dan Sjögren Torsten Svensson
Gerd Hegnell AMU-dam
Maria Hedborg väktaren
Lars Engström styrelseordförande i banken
Erik Ståhlberg styrelseordförandens assistent
Ann Lundgren sekreterare i bankstyrelsen
Göran Ragnerstam Eskil Björk, fackrepresentant
Lars Melin arbetslös elektriker
Peter Rangmar pedagog vid arbetssökarkurs
Agneta Sjödin Agneta Sjödin i video om arbetslöshet
Tina Möller personalchefens sekreterare på banken
Johan Wahlström Magnusson, husmäklare
Agneta Danielson åklagaren
Rolf Holmgren bankkamrer
Hasse Aro programledare i TV-programmet "Efterlyst"
John Chrispinsson programledare i TV-programmet "Du bestämmer"
Claes Elfsberg TV-journalist - endast röst
Jonas Gummesson TV-journalist - endast röst
Ulf Elfving programledare för radioprogrammet "Fem i tre" - endast röst och stillbild
Ingvar Carlsson Ingvar Carlsson
Peter Wahlbeck ej identifierad roll

Bolag

Produktionsbolag AB Svensk Filmindustri
Café Opera
Sveriges Television AB Kanal 1
Lefwander Film AB
Distributör i Sverige (35 mm) Stiftelsen Svenska Filminstitutet 1996
AB Svensk Filmindustri 1995
Distributör i Sverige (hyrvideo) (fysisk) SF Video 1996
Distributör i Sverige (köpvideo) SF Video 1996
Distributör i Sverige (DVD) SF Home Entertainment 2007
Laboratorium FilmTeknik AB
Mixning Movie Track AB

Handling

Banktjänstemannen Torsten Södergren lever ett högst ordinärt liv. Han bor med sin fru Berit och parets tonåriga barn Crille och Cissi i en vanlig villa och kör omkring i en vanlig Volvo herrgårdsvagn.

När han en helt vanlig dag beger sig till banken, där han arbetat i trettio år, får han av bankdirektör Callert reda på att han fått sparken. Plötsligt omkullkastas hans väl invanda vardag.

Callert har haft möte med bankens styrelse som kräver nedskärningar och bättre resultat. När han inför styrelsen redogör för vilka som ska friställas förväxlar han Torsten Södergren med den äldre Torsten Svensson, och då en sekreterare påpekar att det finns två Torsten på banken vill han inte medge sitt misstag utan säger att båda ska avskedas.

Efter det dystra beskedet kommer Torsten hem och möts av familj och vänner som överraskande firar hans födelsedag med en stor fest. I present får han en attachéportfölj i läder. Han ges inte något tillfälle att berätta för Berit att han förlorat jobbet. Precis när han ska blåsa ut födelsedagsljusen ropar sonen att grannen Roffe är med i TV-programmet Bingolotto. Roffe vinner tre miljoner i lyckohjulet och alla gästerna försvinner snabbt för att gratulera honom. Torsten sitter ensam kvar.

På morgonen packar Torsten sin nya attachéportfölj och går till jobbet som vanligt utan att säga något till Berit. När han skriver sin avskedsansökan dagdrömmer han om att han räddar banken från bankrånare och blir hjälte. Han får en idé om hur han ska bevisa för direktör Callert att han är oumbärlig - en på miljonen. Under förespeglingen att Callert har bett honom fingera ett bankrån som övning, ber han sin son och sin blivande svärson Elias att agera bankrånare mot en ersättning av tusen kronor var. Elias, som vill smila in sig hos Callert för att få jobb på banken, erbjuder sig att göra det gratis.

Bankrånet går dock inte riktigt som Torsten har tänkt sig. När Crille och Elias kommer in med strumpor över huvudena kastar sig kunderna på golvet och Callert tar fegt skydd bakom en äldre dam. När Torsten hjältemodigt kastar sig över en av rånarna missar han och slår sig kraftigt. Under tumultet har en kvinnlig väktare dragit en pistol. Callert griper Crille bakifrån och Torsten tvingas skrida till räddning genom att rulla iväg ett broschyrställ mot väktaren, som skjuter i taket så att en lampa åker i golvet. I tron att det hela är en övning slänger Elias och Crille nonchalant tillbaka pengarna som de fått i en bag och går, nöjda över att ha slutfört sitt uppdrag.

Direktör Callert är rasande och anklagar Torsten för att ha hjälpt rånarna. Eftersom Torsten har slagit i huvudet har polisen ringt efter Berit som upprörd kommer och hämtar honom. Med bland de saker han tar hem från jobbet är bagen med pengar, som Berit utan att titta i lägger högst upp i ett skåp. Pengarna kasar omärkligt ut och sugs in i husets ventilationssystem. För bankstyrelsen tvingas Callert dystert konstatera att rånarna fick med sig fem miljoner kronor.

Cissi och Elias har tänkt gifta sig men får reda på att Torsten, vilken som brudens far ska betala giftermålet, blivit arbetslös. Själv vill Torsten inte medge att han är arbetslös på samma sätt som sin son - han har ju kontakter. Dessa visar sig dock vara för gamla och han får finna sig i att gå till arbetsförmedlingen, där han får hjälp av den nyutbildade arbetsförmedlaren Jesus.

När Torsten kommer hem är den nyblivne mångmiljonären Roffe och hans fru Märta på besök. De har av Berit fått höra att Torsten har sagt upp sig, vilket Roffe också gjort. Torsten vägrar irriterat att ta emot några allmosor från dem. När han sedan hittar en tusenlapp som trillat ut ur ventilationssystemet skäller han ut Roffe för att denne avsiktligt skulle ha lämnat den där.

Torsten börjar gå en kurs vid arbetsförmedlingen om hur man söker jobb. Kursledaren Ingrid visar en video med bl a Agneta Sjödin, som beskriver hur hon upplevde arbetslösheten under tre månader innan TV4 ringde upp henne. Hennes slutpoäng är att arbetslöshet också kan leda till något positivt.

En dag anländer den forna arbetskamraten Torsten Svensson, som fått tillbaka sitt gamla jobb som kronofogde, och beslagtar familjens bil. Till Berit säger Torsten att bilen är på verkstad. Jesus följer med Torsten på alla hans AMS-kurser och arbetsintervjuer. Jesus kom från Chile 1976 och älskar allt som är svenskt. Han lånar Torsten den tusenlapp som denne lovat sonen Crille.

Torsten har ingen lycka vare sig på kurserna eller på arbetsintervjuerna; han praktiserar på Systembolaget, en hamburgerkedja, ett dagis och ett krematorium. Förväntansfull sitter han hemma och väntar på att någon arbetsgivare ska ringa. När telefonen väl ringer är det direktör Callert som ber honom komma till kontoret. Hans förhoppningar om förnyad anställning krossas dock snart brutalt, då Callert endast meddelar att han drar in Torstens kredit och vill sälja hans hus. Berit blir hysterisk vid beskedet och går själv iväg för att få Callert att ångra sig.

När hon kommer tillbaka hem skickar hon iväg mäklaren som är där och meddelar en förvånad Torsten att hon fått jobb som Callerts assistent. Dyster sitter han kvar på morgonen när Berit går till jobbet. Han hittar en ny tusenlapp på golvet och går som berusad till arbetsförmedlingen och betalar tillbaka lånet till Jesus.

Arbetsförmedlingen föreslår som ny åtgärd att han ska förtidspensionera sig. Knäckt av sina misslyckanden och Berits nyvunna jobb skriver han ett självmordsbrev. Efter flera misslyckade självmordsförsök försöker han hänga sig i ett rep som han bundit fast i ett ventilationsrör. Detta går sönder och ut regnar en massa tusenkronorssedlar. Samtidigt ringer polisen och ber Torsten komma till stationen för att identifiera en av rånarna. Polisen har lyckats spåra den sedel som Torsten gav Jesus och tror därför att Jesus är inblandad i bankrånet. När Torsten inte vill peka ut Jesus erbjuder Callert honom att få jobbet tillbaka bara han gör det. Torsten går med på det.

Rättegången avbryts dock då man på banken plötsligt hittar alla pengarna, som Torsten på natten varit och återbördat. Bankstyrelsen avskedar den förkrossade Callert.

På jobbet firar alla att Torsten är tillbaka. Medan Callert packar ihop sina saker ger Torsten honom goda råd om hur han ska göra som arbetslös. Utanför fönstret hörs plötsligt Crille och Elias som tackar för pengarna för bankrånsövningen. Callert inser att det var Torsten som anordnade bankrånet. Han låser dörren och går bärsärkagång. När en vakt slår in dörren lyckas Callert att få det att se ut som om Torsten håller på att döda honom.

Torsten häktas för mordförsök och medhjälp till bankrån. I massmedierna blir han dock snart omtalad och känd som mannen som "gav arbetslösheten ett ansikte". Han blir populär bland allmänheten och till och med statsminister Ingvar Carlsson nämner honom i sina tal. Efter ett regeringsbeslut benådas han och når sedan stora framgångar med sin bok "En på miljonen!", som han presenterar på bokmässan i Göteborg.

Äntligen kan bröllopet mellan Cissi och Elias hållas. Mitt under måltiden nås gästerna av beskedet att Roffes fru har lämnat honom och att han nu sitter på taket och skänker bort alla sina saker. Gästerna försvinner i stor hast för att roffa åt sig.

Kvar är bara Torsten och Berit, som kärleksfullt kysser varandra.

Censur / granskning

Censurnummer 133403
Datum 1995-07-18
Åldersgräns Tillåten från 11 år
Originallängd 2372 meter
Kommentar Aktlängder: 426-525-579-492-350 = 2 372 m.


Tekniska fakta

Bildformat 1.66:1
Ljudtyp Ljud
Ljudsystem Dolby Stereo Spectral Recording
Färgtyp Färg
Bredd 35 mm
Hastighet 24
Längd i meter 2372 meter
Längd i minuter 87 min
Akter 5 rullar


Kommentarer

Pressreaktion Svensk filmografi

En på miljonen ansågs av flertalet recensenter vara en av de bästa svenska komedierna på länge. Flera tyckte att den var en skicklig och intelligent satir över samtidsfenomen som arbetslöshet och lottomiljonärer. Av skådespelarna fick Tomas von Brömssen genomgående god kritik, medan en del recensenter menade att Gösta Ekman bara gjorde en ny Papphammar.

Jeanette Gentele, SvD: "Herngren-Holm har förmågan att hålla flera bollar i luften utan att tappa tempot, vilket man inte är van vid från svenska filmer som brukar lunka fram i samma jämna takt.

Likaså håller de skådespeleriet på en hög nivå utan de vanliga överdrifterna och åthävorna. Här får trion Ekman, Brömssen, Skoog excellera i en de små medlens komik liksom även övriga inblandade.

I en komedi måste hjälten naturligtvis avgå med segern på slutet och så gör även Torsten som får upprättelse av såväl Efter tre och Kvällsöppet som statsministern genom att ge arbetslösheten ett ansikte.

Trots det lyckliga slutet blir En på miljonen ändå inte en hyllning av kändisskapet utan får en snarare att nynna på den gamla schlagertexten: 'någonting att äta och någonting att dricka och någonting att hålla om och hålla kär är allt jag begär' medan man går ut ur biosalongen."

Mårten Blomkvist, DN: "Det som lyfter En på miljonen är Herngrens och Holms totala respektlöshet. Efter att i ett par års tid ha matats med bekymrade, tunga reportage från arbetsförmedlingen får vi här se institutionen utmålad som ett enda stort skämt, förmodligen iscensatt av någon som vill driva med arbetslösa.

Lika skoningslös är den i en bihandling förekommande sågningen av pösiga Lottomiljonärer, övertygade om att just de ska kunna hantera storvinsten.

Personregin är inte så slipad. von Brömssen, Ekman, Ulla Skoog - Torstens hustru Berit - och Galenskaparen Per Fritzells Lottovinnande granne är alla bra, men gör i princip sina paradnummer.

Det är dock ingen tvekan om att En på miljonen är ett av de roligaste och mest intelligenta svenska komedimanusen på länge."

Lars Lindström, Expr: "Elegantast är Agneta Sjödin-scenen; i en undervisningsfilm med reklamens flärdfulla bildspråk får ett gäng arbetslösa veta att Agneta Sjödin gick arbetslös i tre hela månader innan TV4 ringde och ville ha henne som hallåa... Att bli arbetslös kan vara en utmaning. En ironisk fullträff.

TV-inslagen med statsminister Ingvar Carlsson, Hasse Aro i Efterlyst och John Chrispinsson i Du bestämmer har en parodiskt dokumentär effekt som ger filmen en knuff när du börjar tycka att det går lite långsamt.

Holm och Herngren kan känna sig nöjda.

Och Tomas von Brömssen kan dricka skumpa."

Jens Peterson, AB: "En på miljonen är bäst när den driver med fenomen i samtiden, som mediapoliser, hurtiga arbetslöshetskurser och drömmen om spelvinster på Bingolotto och Triss.

Tomas von Brömssen är strålande i huvudrollen som mesig och hunsad kamrer och familjefar. En mental släkting till Lasse Åbergs Stig-Helmer, som utan att riktigt kunna styra hamnar i olika förvirrande situationer. (-) En hygglig komedi med en del gammalt gods och några fräcka höjdpunkter. Och visst är det tufft att göra en film om arbetslösa 50-åringar - det är knappast en flört med den breda biopubliken.

En skrattspegel som framtiden kan ta fram för att titta på det sålda 90-talet."

Mats Johnson, GP: "Holm och Herngren, båda födda på 60-talet, är goda iakttagare och har ett skarpt bett i samhällskritiken, inte minst i skildringen av arbetslöshetens inferno. De stackare som söker sig till arbetsförmedlingen får veta att de är värdelösa. (-) Nu verkar det kanske som om detta är en oerhört pessimistisk film men så är absolut inte fallet. Svartsynen ligger försåtligt dold bakom slapstick och träffsäker situationskomik. (-) Trots att Herngren/Holm visar upp en svensk misär finns det alltså mycket att roas åt i filmen, även om skratten ofta har en tendens att fastna i halsen. Men det är inte humorn utan den omsorg som präglar manuset jag imponeras mest av. Tomas von Brömssens Torsten är i all sin ömklighet en trovärdig karaktär och utan sådana faller komedier platt till marken. Filmen undviker också att bara bli till en radda sketcher och försöker verkligen att berätta en historia."

Jan Aghed, SDS: "Det ger också manus- och regiduon Herngren & Holm tillfällen att driva med arbetslöshetssvängens rundgång och terapeutiska retorik, televisionens bingokultur och kändishysteri, med skrupelfria bankledningar och det Ikea-formade livet i villaförorten. Och visst innebär detta att manuset håller en för svensk nutidskomedi, eller t o m spelfilm i sin helhet, ovanlig ambitionsnivå.

Men därefter är det ju utförandet, bildspråk, stil, rytm som det kommer an på, och i det avseendet, är jag rädd, skiljer sig En på miljonen, med sina sega partier och sitt oinspirerade bildberättande, inte i nämnvärd grad från de mediokra situationskomedierna i det bildmedium som filmen satiriserar. von Brömssen är en lycklig tillgång, medan Ekman mestadels bara förmår upprepa välkända komiska maner. Med lätt räknade undantag finns det ingenting i filmhistorien som tyder på att en film mår bra av att ha två regissörer. Herngrens och Holms spelfilmsdebut förefaller bekräfta regeln."

Kommentar Svensk filmografi

En på miljonen utgjorde långfilmsdebuten för radarparet Hannes Holm (f 1962) och Måns Herngren (f 1965). I TV hade de tidigare samarbetat flitigt. De kunde för första gången ses tillsammans i TV-serien Vidöppet (1983), och hade sedan stora framgångar med satirserien Förspelet (1985) och komediserien Smash (1990). Måns Herngren gjorde sin TV-debut redan i filmen Moa, Myten och Robban (1976), där han spelade Myten. Sedan har han för TV gjort bl a underhållningsprogramserien Tutti Frutti (1985) och den originella arkivklippserien Encyklopiaden (1987). Hannes Holm låg bakom publikframgången Bröderna Olsson (1987) och var biträdande dramachef för Kanal 1 Drama 1990-93. Tillsammans har de även skrivit musikalen ABBA - The True Story, som 1993 sattes upp på Berns i Stockholm.

Herngren och Holm fick av Svensk Filmindustri erbjudande om att göra en långfilm redan efter succén med Förspelet, men kände sig inte riktigt mogna då. Manusarbetet på En på miljonen gjorde paret samtidigt som de skrev dagsaktuella sketcher till Översittarna i direktsända Dabrowski i TV3. Till en början var filmen tänkt som en sketchfilm, men i samråd med producenten Waldemar Bergendahl valde de att i stället berätta en historia.

En på miljonen hade en budget på 9,5 Mkr, och var således en lågbudgetproduktion. Den räddades av att krögaren på Café Opera i Stockholm, Sandro Catenacci, klev in och blev filmens näst störste finansiär efter Svensk Filmindustri. Filmen spelades in i Göteborg, till största delen beroende på att Tomas von Brömssen (f 1943) var tvungen att medverka i pjäsen Gisslan på Backateatern på kvällarna.

Med 354.000 besökare under hösten 1995 hamnade En på miljonen på tredje plats av de svenska filmer som haft flest besökare under året. Flest besökare hade Änglagård - andra sommaren (1994/32) och Vendetta (1995/5).

Inspelning

Hisingen Göteborg Sverige (utomhusscener) 1994-10-13 1994-12
Norska gatan Göteborg Sverige (utomhusscener)
Södra Hamngatan Göteborg Sverige (nedlagt bankkontor)

Visningar

Sverigepremiär 1995-08-25 Aveny Göteborg Sverige 87 min
1995-08-25 Filmstaden Göteborg Sverige 87 min
1995-08-25 Palladium Malmö Sverige 87 min
1995-08-25 Filmstaden Stockholm Sverige 87 min
1995-08-25 Rival Stockholm Sverige 87 min
1995-08-25 Saga 1 Stockholm Sverige 87 min (samt ytterligare 58 platser)
TV-visning 1998-04-11 SVT2 Sverige 84 min
1999-12-15 SVT2 Sverige 84 min
2001-04-07 TV4 Sverige 84 min
2002-11-09 TV4 Sverige 84 min
2004-01-18 TV4 Sverige 84 min
2004-12-30 Kanal 5 Sverige 84 min
2006-04-01 Kanal 5 Sverige 84 min
Videorelease 1996-02 Sverige 84 min
TV-visning 2008-09-12 TV4 Sverige 84 min
2009-01-25 TV4 Sverige 84 min
Dvd-release 2007-09-17 Sverige
TV-visning 2012-04-09 TV4 Sverige
2012-06-23 TV4 Sverige
2019-05-06 TV4 Film Sverige
2019-05-10 TV4 Film Sverige
2019-05-16 TV4 Film Sverige
2019-05-26 TV4 Film Sverige
2019-05-29 TV4 Film Sverige
2019-03-15 TV4 Film Sverige
2019-03-15 TV4 Film Sverige
2019-03-15 TV4 Film Sverige
2019-03-15 TV4 Film Sverige
2019-03-17 TV4 Film Sverige
2019-03-28 TV4 Film Sverige
2019-03-30 TV4 Film Sverige
2019-04-10 TV4 Film Sverige
2019-04-12 TV4 Film Sverige
2019-04-30 TV4 Film Sverige

Musikstycken

Originaltitel Börja om från början
Kompositör Rune Wallebom (1965)
Textförfattare Rune Wallebom (1965)
Framförs av Sven-Ingvars


Originaltitel Hög standard
Kompositör Peps Persson (1975)
Textförfattare Peps Persson (1975)
Sjungs av Peps Persson


Originaltitel It's My Party
Av Wally Gold (1963)
Herbert Wiener (1963)
John Gluck Jr. (1963)
Textförfattare Stikkan Anderson (svensk text 1968)
Sjungs av Lill-Babs


Originaltitel Hey! Ba-Ba-Re-Bop
Av Lionel Hampton (1945)
Curley Hanmer (1945)
Textförfattare Bo Carlgren (svensk text)
Framförs av Rockfolket


Originaltitel Accelerationen
Kompositör Johann Strauss d.y. (1860)


Originaltitel Du kan lita på mig
Kompositör Tomas Ledin (1993)
Textförfattare Tomas Ledin (1993)
Sjungs av Tomas Ledin


Originaltitel Save Your Heart for Me
Kompositör Gary Geld (1963)
Peter Udell (1963)
Textförfattare Stig Rossner (svensk text)
Gary Geld (engelsk text 1963)
Peter Udell (engelsk text 1963)
Sjungs av Ewa Roos


Originaltitel Freight Train
Av Paul James (1957)
Fred Williams (1957)
Textförfattare Alberth (svensk text)
Sjungs av Barbro Skinnar


Originaltitel Stjärnorna
Av Lena Philipsson (1995)
Torgny Söderberg (1995)
Sjungs av Lena Philipsson


Utmärkelser

Guldbaggenominerad Stockholm 1996 Bästa film
Stockholm 1996 Bästa manuskript Måns Herngren
Stockholm 1996 Bästa manuskript Hannes Holm

Bestånd Film

Uppgifterna här avser filmmaterial i Svenska Filminstitutets arkiv. Arkivets bestånd tillgängliggörs på begäran främst för forskning, andra filmarkiv och rättighetsinnehavare. Vid frågor kontakta filmarkivet@filminstitutet.se

Typ Kopia
Bredd 35 mm
Längd i meter 2424


Typ Kopia
Bredd 35 mm


Typ Kopia
Bredd 35 mm


Typ Duplikatpositiv
Bredd 35 mm
Längd i meter 2372


Typ Duplikatpositiv
Bredd 35 mm


Typ Printmaster
Bredd 35 mm


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd ProRes


Bestånd Affischer

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Bild- och affischarkivet, bildarkivet@filminstitutet.se

Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Affischtitel EN PÅ MILJONEN En komedi om det lönlösa livet


Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Affischtitel En komedi om det lönlösa livet EN PÅ MILJONEN


Storlek Mindre än 850 x 400
Affischtitel EN PÅ MILJONEN En komedi om det lönlösa livet


Bestånd Manuskript

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Biblioteket, biblioteksexpeditionen@filminstitutet.se

Typ Dialoglista
Manustitel Svensk dialoglista. En på miljonen. Manus & regi Måns Herngren & Hannes Holm.
Omfång 46 s.
Språk Svenska


Bestånd Stillbild

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Bild- och affischarkivet, bildarkivet@filminstitutet.se

Svartvitt papper 4
Färg papper SET
Bakombild papper 5
Dia 8
Album Nej


Bestånd PR-material

Typ Program/Reklamtryck
Språk Svenska


    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?