Innehållsförteckning

 • Bestånd Film
 • Bestånd Affischer
 • Bestånd Arkivalier
 • Bestånd Manuskript
 • Bestånd Stillbild
 • Bestånd PR-material
Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Originaltitel Swedish Wildcats
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Dialogspråk

Medverkande

Diana Dors
Margareta Engstrom, värdinna för bordellen Maison Margareta

Cia Löwgren
Susanna, "Natasha Bergman"

Peder Kinberg
Peter Borg

Solveig Andersson
Karin, Susannas syster

Ib Mossin
Gerhard Jensen

John Harryson
Mykonos, grekisk skeppsredare, kund på bordellen

Visa alla medverkande

Handling

Bordellmamman Margareta i Köpenhamn har speciali!serat sig på att tillhandahålla unga och villiga flickor för privata parties. I sitt stall har hon bland andra sina två brorsbarn, Susanna...

Visa hela handlingen


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Inspelningstitel
Manustitel

Filmteam

Medverkande

Diana Dors Margareta Engstrom, värdinna för bordellen Maison Margareta
Cia Löwgren Susanna, "Natasha Bergman"
Peder Kinberg Peter Borg
Solveig Andersson Karin, Susannas syster
Ib Mossin Gerhard Jensen
John Harryson Mykonos, grekisk skeppsredare, kund på bordellen
Christina Lindberg Helga, flicka på bordellen
Urban Standar Dmitri, ung man på bordellen
Egil Holmsen greve Saraghetti
Claes Thelander poliskommissarien
Alan Lake Orestes, Mykonos livvakt
Sven Olof Erikson Ahmed, bordellkund
Jan Rohde Lennart Hanson
Poul Glargaard Poul
Marie-Louise Fors Bibi, flicka på bordellen
Britten Larsson Lisa, flicka på bordellen
Jeanette Swensson Barbro, flicka på bordellen
Samira Wale magdansösen
- Ej krediterade:
Jack Frank man på bordellen
Kim Frank kvinna på bordellen

Bolag

Handling

Bordellmamman Margareta i Köpenhamn har speciali!serat sig på att tillhandahålla unga och villiga flickor för privata parties. I sitt stall har hon bland andra sina två brorsbarn, Susanna och Karen. En av hennes storkunder är Gerhard Jensen, chef för markpersonalen på Kastrup, där han har hand om det ankommande fraktgodset. Det är en, som det visar sig, idealisk sysselsättning för en person med narkotikasmuggling som lönande extraknäck.

I en park möter Susanna Peter Borg, en medlem av Gerhard Jensens arbetsstyrka. Det blir kärlek vid första ögonkastet, men ovillig att avslöja sin verkliga sysselsättning presenterar hon sig som balettdansösen Natasha. Han å sin sida presenterar sig som provflygare, för tillfället engagerad i ett topphemligt projekt. Samtidigt har Karen blivit förälskad i arkitekten Gabriel, en gentleman från en mycket respektabel familj.

När Gerhard får vetskap om Peters och Susannas förhållande, hotar han med att grovt misshandla Susanna, om Peter avslöjar något om smugglingen. Karen å sin sida överger Margareta för att tillsammans med Gabriel flytta till Amerika.

En rik skeppsredare, Mikolos, beställer ett party av Margareta och begär särskilt att bli betjänad av de två svenska systrarna. Margaretas försök att skaffa en ersättare för Karen misslyckas, och i ilskan bestämmer hon sig för att hämnas genom att underrätta Gabriels familj om Karens verkliga yrke. Hon hindras dock av Susanna som hotar att döda henne, om hon gör allvar av sina hämndplaner.

Gerhard ordnar ett party hos Margareta och tvingar Peter att komma dit. Han avslöjar Susannas verkliga yrke samtidigt som han utsätter henne för grov misshandel. I ilskan lämnar Peter tillställningen. Gerhard fortsätter misshandeln av Susanna tills polisen anländer och arresterar honom för smugglingen.

Peter och Susanna möts på nytt i en park och beslutar sig för att låta det gamla vara glömt. Hon förklarar sig ha för avsikt att sluta dansa, och han säger sig vara besluten att sluta flyga.

Tekniska fakta

Bildformat 1.66:1
Ljudtyp Ljud
Ljudsystem Optisk mono
Färgtyp Färg
Bredd 35 mm
Hastighet 24
Längd i meter 2580 meter
Längd i minuter 94 min


Kommentarer

Kommentar Svensk filmografi

Jonathan Rosenbaum recenserade filmen i Monthly Film Bulletins februarinummer 1975. Bortsett från några habila försök till karaktärspel av den tidigare bystdrottningen Diana Dors (1931--1984) hade han inte mycket till övers för filmen. Han beskrev den som en ren rutinprodukt.

Att filmen inte visades i Sverige kan ha berott på två saker. Dels var sexscenerna gjorda med ett inslag av grov sadism (något som den svenska filmcensuren i högsta grad ogillar). Dels förekom flera kända skådespelare i rollistan. Brända av tidigare erfarenheter av pressens satiriska kommentarer till deras medverkan i porrfilmer kan de i sina kontrakt ha haft med en klausul om att filmen inte skulle visas i Sverige.

Inspelningen ägde till stor del rum på en herrgård i Huddinge under 1974. SGW

Inspelning

1971-10-04 1971
Movie Art of Europe AB (MAE) Studios Nacka Sverige
Köpenhamn Danmark

Visningar

Urpremiär 1972 (Utländska källor uppger att filmens urpremiär ägde rum i december 1974)

Ämnesord

Bordell
Köpenhamn
Misshandel
Pornografi
Sadism
Samlag
Smuggling

Bestånd Stillbild

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Bild- och affischarkivet, bildarkivet@filminstitutet.se

Svartvitt papper 1
Album Nej


  Kontakta redaktionen

  Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

  Vad gäller det?