Grundfakta

Media (3 st)

Originaltitel "Giliap"
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Utmärkelser
Åldersgräns Tillåten från 15 år
Dialogspråk
Sverigepremiär 1975-11-16

Medverkande

Thommy Berggren
Giliap, servitör

Mona Seilitz
Anna Gustavsson, servitris

Willie Andréason
Gustav Svensson, kallad Greven

Lars-Levi Læstadius
Kreip, källarmästare

Henry Olhans
Gamen, hovmästare

Rainer Mieth
tjock kock

Visa alla medverkande

Om filmen

I Roy Anderssons melankoliska och utskällda andra film finns rötterna till hans välkända estetik, som till fullo etablerades i Sånger från andra våningen. En...

Visa hela texten

Handling

En stadsgata ligger öde. En man kastas ut på gatan från en krog. Tystnaden bryts av förorättade protester. Krogen ingår i det sjabbiga hotell Busarewski. Dit kommer en yngre man...

Visa hela handlingen

Press

En närmast unison kritikerkår kallade Giliap ett misslyckande. Men efter en tid fick kritikerna mothugg, framför allt i en svit inlägg på Expressens kultursida (se Kommentar). ...

Visa all press


Relaterat

Om filmen

I Roy Anderssons melankoliska och utskällda andra film finns rötterna till hans välkända estetik, som till fullo etablerades i Sånger från andra våningen.


En stadsgata ligger öde. En full man kastas ut på gatan från en krog, medan en yngre person är på väg att öppna dörren till krogen. Den utkastade frågar högt om man får behandla människor på det viset, påpekar att det är stängt och staplar iväg. Den unge mannen som anlänt till krogen börjar som servitör. Hans namn nämns aldrig i filmen, men en arbetskamrat kommer att kalla honom Giliap. Krogen ligger i ett sjabbigt hotell vid namn Busarewski. 

Filmen skildrar relationerna mellan hotellets anställda och främst relationen mellan Giliap och den vackra Anna, spelade av Thommy Berggren och Mona Seilitz. En relation som Giliap i sin tafatthet och svårighet att kommunicera inte förmår att utveckla. Fasta i sina yrkesroller pågår hotellpersonalens torftiga liv med oklara drömmar om annat. Det enda som förenar dem i tristessen är hatet mot den auktoritäre rullstolsbundne chefen som fortfarande lever kvar i det gamla och tror sig vara betydande på orten.

Anna har varit på Busarewski i ett halvår men tänker sluta. Hon vill komma till ett badhotell vid kusten. Också Giliap säger att han arbetar tillfälligt på krogen. Hon försöker få honom att följa med henne men han drar sig undan gång på gång. Hon tycker att han verkar så tyst och hemlighetsfull. "Hemligheten med mig är att jag inte har någon hemlighet", säger han. "Vi är nog av samma sort, du och jag", säger hon. 

Efter den stora succén med debutfilmen En kärlekshistoria, drabbades Roy Andersson av en depression. Förväntningarna på honom var stora och han upplevde att man ville att han skulle göra samma film igen. För att försöka hitta sig själv och ett nytt tillvägagångssätt att göra film på började han experimentera med en estetik som skulle utvecklas under en 25-årsperiod, fram till Sånger från andra våningen. Fröet till den tablåestetiken finns att hitta i Giliap. Han använder få närbilder och istället betonar han ofta människornas placering i förhållande till varandra och till de rum de vistas i.

Giliap tar upp människornas oro inför framtiden, risken att bli en kugge i hjulet och möjligheten att gå mot strömmen. I flera scener skildras önskan att fly hotellet och det livet som levs. Drömmar är illusioner och det finns en svartsyn på framtiden, som inte kommer ge de förlösande lösningarna som förväntas av den.

Inte bara bilderna och den medvetna stiliseringen vittnar om vad som komma skall i Anderssons filmskapande. Även banaliteter och en stelhet i skådespeleriet vittnar om att han är på väg bort ifrån den allt starkare realismen som dominerade den svenska filmen under den här tiden.

Filmen blev sågad av den svenska kritikerkåren. Lasse Bergström i Expressen beskyllde Andersson för att ha hämtat hela sin livsåskådning på: ”någon filmklubb som dragit igenom den svarta franska förkrigsfilmen för honom [...] den där i vilken Jean Gabin alltid blev skjuten just på själva slutsteget mot friheten.” Giliap blev också kallad för ett moraliserande pekoral, en gymnasial film och Andersson beskylldes för att ha gått vilse i sitt letande efter ett nytt filmspråk. Konsekvenserna blev också kännbara. Filmen blev en stor förlust för finansiärer och regissören själv, som inte fick några medel från Filminstitutet på mer än två decennier. 

Giliap kan idag ses som en brygga mellan Anderssons mer ordinära filmspråk och det som komma skulle. Den revanschlusta men också det tålamod som han verkar besitta för att få de scenerna han vill ha, ledde till en säregenhet av sällan skådat slag, byggd på lika stor mängd banalitet och pompösa inslag, amatörskådespelares klumpighet och perfekta stillbilder som fungerar lika bra för sig själva som en del av den helhet som ingår i en anderssonsk värld.

Sanjin Pejkovic (2015)

Boka filmen

Den här filmen finns i Filminstitutets distribution och finns tillgänglig att boka på dcp för visning på biograf. Filmerna bokas för slutna och öppna visningar till fasta priser.

Boka film i Filminstitutets biografdistribution

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel
Internationell titel
Alternativtitel
Distributionstitel
Dvd-titel i Sverige

Filmteam

Medverkande

Thommy Berggren Giliap, servitör
Mona Seilitz Anna Gustavsson, servitris
Willie Andréason Gustav Svensson, kallad Greven
Lars-Levi Læstadius Kreip, källarmästare
Henry Olhans Gamen, hovmästare
Rainer Mieth tjock kock
Julie Bernby vokalist
Arne Leif Nielsen Simonsson, kapten
Raymond Johansson pistolman
Sven Sparr gammal man
Irma Attermark spritkassörska
Ingvar Lagergren buse
Lars Lennartsson barmästare
Lennart Pilotti ovälkommen gäst
Pernilla Wallgren flickan på sommarhotellet
Carl-Åke Bergman gorilla
Harry Karlström Strid, servitör
Ewa Wiberg Sara, kallskänka
Marianne Engkvist Astrid, servitris
Vega Tränefors Vega, servitris
Tage Rindebratt garderobsvaktmästare
Erik Johansson Lundin, diskare
Ebba Lagarp Maj, städerska
Doris Ehnberg Rut, städerska
Allan Ewertz portier
Karl-Axel Forssberg nattportier
Olle Karlsson Tony
Wiktor Algrund Arvid
Anette Arvidsson blondin
Hans Engqvist präst
Arne Tolgraven halt man
Börje Ryrbäck skallig man
Harold Tempest gangster
Rune Livendahl tysk
Sven Oredsson pianist
Albert Vernon violinist
Christer Ohlsson man på perrongen
Grave Hansen musiker
Jonas Wahlström en av Grevens män
Kurt Wallbring en man vid korvkiosken
Sten Lundblad restauranggäst
Anders Stenberg Ej identifierad roll
Anna-Lisa Stein Ej identifierad roll
Kurt Sandberg Ej identifierad roll

Bolag

Produktionsbolag Sandrew Film & Teater AB
Distributör i Sverige (35 mm) Sandrew Film & Teater AB 1975
Distributör i Sverige (DCP) Stiftelsen Svenska Filminstitutet 2017
Distributör i Sverige (DVD) Sandrew Metronome Distribution Sverige AB 2007
Sandrew Metronome Distribution Sverige AB 2013
Laboratorium AB Film-Labor

Handling

En stadsgata ligger öde. En man kastas ut på gatan från en krog. Tystnaden bryts av förorättade protester.

Krogen ingår i det sjabbiga hotell Busarewski. Dit kommer en yngre man för att börja som servitör. Han installeras i ett kyffigt rum. (Hans namn nämns aldrig i filmen, men en arbetskamrat kommer att kalla honom Giliap.)

Giliaps första uppgift blir att servera ett följe begravningsgäster. Arrangemangen övervakas av den rullstolsbundne källarmästare Kreip.

I korridoren utanför sitt rum möter Giliap en arbetskamrat som presenterar sig -- Greven. Denne är pratsjuk, men Giliap försöker dra sig undan. Greven kallar sig en undergångsmänniska.

Inne på rummet hör Giliap sång tränga upp från krogen. Han snyftar till.

Hovmästaren, Gamen kallad, har kommit på ett stöldförsök. Han har hittat en väska och häller ut innehållet -- en massa konserver och ostar. Han frågar om det är Giliaps väska. Nej, svarar denne.

Giliap presenterar sig för Anna som är servitris. Hon har varit på Busarewski i ett halvår. Men hon tänker sluta. Hon vill komma till ett badhotell vid kusten. Också Giliap säger att han arbetar tillfälligt på krogen.

Badhotell -- är det inte lite sent på året? frågar Giliap senare. Jo, medger Anna, det kom annat emellan.

Greven lockar med Giliap till en krog på stan. Greven är berusad, när de efteråt fortsätter att dricka på hans rum. Han visar ett foto av en kompis som sitter i fängelse. Sådana som vi måste hålla ihop, säger han och tar fram en pistol. Det vi inte får, måste vi ta.

Efter arbetet en kväll frågar Anna, om Giliap vill göra henne sällskap. Hon bor på stan. Han följer med.

I Annas lånade bostad föreslår hon att de ska resa bort tillsammans. Hon försöker också omfamna Giliap som dock drar sig undan. Vi får tala om det en annan gång, säger han och går sedan hem.

Greven kommer till Giliaps rum och redovisar en plan som ska ge stora pengar. Men det gäller först att få loss Grevens kompis. Giliap ska vara med (och det är nu Greven ger honom täcknamnet Giliap). Det här är början till ett helt nytt liv, säger Greven.

Greven firar sina framtidsplaner på krog. Där finns också Giliap och Anna. Tillsammans åker de taxi hem. Bilen stannar framför tre A-lagare. En av dem ber om en cigarrett och sticker in handen genom fönsteröppningen till Greven -- som vevar upp rutan så att handen fastnar och bränner den med cigarettglöd. Mannen skriker. Anna skriker också.

Giliap lämnar taxin.

Anna försöker nå djupare kontakt med Giliap. Hon kommer till hans rum. Hon tycker att han verkar så tyst och hemlighetsfull. Hemligheten med mig är att jag inte har någon hemlighet, säger han. Vi är nog av samma sort, du och jag, säger hon.

På en ölservering säger hon senare: Jag är så rädd att du tar alla mina känslor och bara försvinner.

Fritagningen av Grevens kompis visar sig otillräckligt förberedd och slutar i fiasko. Greven räddar sig springande. Efteråt blir han sjuk.

Han ligger till sängs omgiven av arbetskamrater. Två gånger frågar han efter Anna. När hon äntligen kommer, lyser han upp. Hennes närvaro skingrar hans ångest.

Anna söker efter Giliap. Hon hittar honom på ölserveringen. Låt mig vara! säger han. Jag har inget att komma med.

Giliap kommer med blommor till Annas lägenhet. Utanför dörren möter han Greven som berättar att hon har rest.

Anna serverar hotellgäster under parasoller. Plötsligt ser hon Giliap komma bärande på två väskor.

Senare omfamnar de varandra på en strand med badhytter. Anna gråter.

Anna serverar Giliap mat vid levande ljus i det rum hon delar med en annan flicka.

Greven stiger av tåget. Han kommer till hotellet, där orkestern spelar sommarens sista dans. Han vill ha whisky.

På morgonen ska Anna utföra sina sista sysslor på hotellet. Ömt skiljs hon från Giliap. Hon talar om att resa bort tillsammans. Vi har ju varandra, säger han.

På vägen till hotellet möter Anna Greven. Han visar henne en massa pengar. Men hon går vidare. Du får inte gå! ropar han. Sedan tar han fram en pistol och skjuter henne. Hon faller till marken.

Giliap och Annas rumskamrat kommer till stranden, där de hittar mängder av kringslängda sedlar. De börjar plocka upp pengarna.

Till sist ser Giliap kroppen. Han rusar fram till den och böjer sig ned.

Annas rumskamrat tar farväl av Giliap på järnvägsstationen. Sedan lämnar hon honom ensam.

Censur / granskning

Censurnummer 115118
Datum 1975-11-06
Åldersgräns Tillåten från 15 år
Originallängd 3765 meter
Kommentar Aktlängder: 460, 465, 465, 580, 545, 485, 475, 290.


Tekniska fakta

Bildformat 1.66:1
Ljudtyp Ljud
Ljudsystem Optisk mono
Färgtyp Färg
Färgsystem Eastman Color
Bredd 35 mm
Hastighet 24
Längd i meter 3765 meter
Längd i minuter 137 min
Akter 8 rullar
Dialogspråk


Kommentarer

Pressreaktion Svensk filmografi

En närmast unison kritikerkår kallade Giliap ett misslyckande. Men efter en tid fick kritikerna mothugg, framför allt i en svit inlägg på Expressens kultursida (se Kommentar).

Chaplin (Sverker Andréason): "Med utgångspunkt i realismen söker regissören nya vägar för att avlyssna och gestalta framför allt olika känslovärldar. Resultatet är utmanande och problematiskt. (-)

Den nye servitören (Thommy Berggren) är filmens centrala person men också den mest svårfångade. Han säger inte mycket. Vi vet inte vad han heter, så småningom får han bära det lånade namnet Giliap, hämtat ur amerikansk gangstermytologi. På hotellet trevar han sig fram som om han sökte efter ett eget jag, en självständig livshållning bortom alla schablonbeteenden som pressar sig på honom. (-)

En del punkter förblir länge dunkla, för Roy Anderssons grepp är konsekvent: vi ska lära känna människorna enbart genom att iaktta dem och lyssna till dem i olika situationer, ofta av banalaste slag.

Främst sker det i arbetet. (-)

Arbetsplatsskildringen som sådan är dock ingen huvudsak, den är främst till för att ge fäste och näring åt det som är filmens grundidé och bärande känsla: det dystra Busarewski är bara bekräftelsen på ett liv där viktiga och ursprungliga värden gått förlorade, där rutiner och schabloner och roller behärskar människorna. (-)

Roy Andersson förmedlar alltså, som jag tolkar det, en bild av människor som genom att fungera på andras villkor tappat orienteringen över sina liv. (-) De förbereder desparata utbrytningar som är dömda att misslyckas.

I gestaltningen av denna vision glider filmen så småningom ut i ett romantiskt dunkel. De ödesmättade stämningarna får växa sig starka, och det ger egendomliga effekter. (-)

Jag tror att det problematiska i Giliap ligger i att filmens realistiska plattform inte räcker till för att bära allt som Roy Andersson vill uttrycka. Den idémässiga överbyggnaden med dess ödesbetonade karaktär får inte någon tillräcklig grund. Det blir ett glapp mellan filmens oerhörda ambitioner och dess slutliga uttryck, ett glapp som iscensättningen inte lyckas överbrygga.

Här finns i och för sig mycket att imponeras av. Roy Andersson arbetar med utomordentlig konsekvens och medvetenhet i sitt bildspråk. Han använder få närbilder, i stället betonar han ofta människornas placering i förhållande till varandra och till de rum de vistas i. Fastlåstheten och ofriheten i de sociala rollmönstren suggeras fram i exakta, raffinerat uttrycksfulla bilder. En känsla eller en stämning frigörs ur den banala verkligheten och får sväva i rummet.

Men själva den realistiska grunden blir ofta, menar jag, otillräcklig för att den här typen av filmmåleri ska fungera. Roy Anderssons konsekventa grepp att bara skildra människorna utifrån, som de uppträder i olika sociala sammanhang, gör att vi ibland får för lite material att arbeta med. Man börjar irriteras av skruvade tonfall, av en alltför påträngande stilisering. (-)

Men även i detta halvlyckade skick är Giliap en märkvärdighet."

Expr (Lasse Bergström): "För att kunna fullborda sin andra film Giliap har den unge filmskaparen Roy Andersson varit tvungen att vandra en mycket lång väg. Det är tråkigt att behöva konstatera att han gått vilse och att han efter alla sina mödor inte kommer fram någonstans. (-)

Som alla torde veta berättar Roy Andersson den här gången om tre människor som arbetar i en hotellrestaurants bakre regioner. (-)

De här människorna går i lovar kring varandra och säger underliga saker av typen 'vi undergångsmänniskor' och 'vi som lever som flyttfåglar' och jag får till slut för mig att Roy Andersson hämtat hela sin livsåskådning på någon filmklubb som dragit igenom den svarta franska förkrigsfilmen för honom, ni vet den där i vilken Jean Gabin alltid blev skjuten just på själva slutsteget mot friheten.

Någon annan rimlig förklaring till den tomhet som ekar bakom snart sagt varje bild i denna allegoriska melodram kan i varje fall inte jag finna.

Det betyder då föga att bilderna är tekniskt perfekta och vid några tillfällen rent av sensationellt vackra, fyllda av ett måleriskt ljusdunkel som i dagens läge är sällsynt i interiörfilm. Innebörderna och spänningarna i dessa bilder finns inte och här dör Giliap som film."

SDS (Jan Aghed): "Giliap är en lång, plågsamt lång, missräkning; till att börja med en film som, där En kärlekshistoria var ett fräscht, pulserande, nyfiket barn av nuet, känns otidsenlig på ett sätt som nästan luktar unket. (-)

På ett intellektuellt plan är Giliap en pinsam upplevelse. Som samhällsskildring må den vara symbolisk och kanske t o m poetisk, den förefaller likafullt oreflekterad och närmast reaktionär. I ideologiskt hänseende gör sig filmen samtidigt till tolk för en nattstånden determinism. Dialogen är litterär, i mycket torftig bemärkelse. Lyckligtvis förflyter det långa stunder, varunder man hör sitt eget armbandsur ticka, då ingen yttrar ett knäpp. Men detta glädjeämne är tveeggat, eftersom Roy Anderssons bildspråk, denna gång dränkt i en expressionistisk klärobskyr som förstärker filmens gammalmodiaga prägel, inte har sådan dramatisk bärkraft att det klarar sig utan stödjande eller förtydligande repliker.

Till på köpet gör Giliap i sin hållning, eller vad man nu ska kalla dess kvasifilosofi, till existentiella och samhälleliga frågor ett mycket anspråksfullt intryck. I huvudsak är den ingenting mer än ett pretentiöst pekoral, syn- och hörbarligen förfärdigat av en filmbiten gymnasist som inte orkat smälta ödesbrottningarna och undergångsstämningarna i fransk 30-talsfilm."

Kommentar Svensk filmografi

Inspelningen av Giliap pågick från 29.6.1973 till 2.10.1973, varefter kompletteringar spelades in under skilda perioder från 15.10.1973 till ett gott stycke in på år 1974.

Giliap, Roy Anderssons andra film, blev för sin tid en mycket dyr produktion -- cirka 4 miljoner kronor -- framför allt till följd av den långa inspelningstiden. När filmen väl kom upp på biograferna, hade den också svårt att locka publik, och den blev en kännbar ekonomisk förlust såväl för produktionsbolaget Sandrews som för Andersson själv med egna pengar satsade i produk!tionen. Efter detta har Andersson ännu 1988 inte regisserat någon mer långfilm.

Giliap hade ändå fått kraftigt stöd i pressen efter det negativa kritikermottagandet, särskilt på Expressens kultursida. Lars Forssell anförde uppbackningen med ett inlägg under rubriken "Giliap måste ni se!" (9.12.1975):

"Ibland -- inte ofta -- händer det att en alldeles kompromisslös, mångtydig och djupt allvarlig film kommer upp på Stockholmsbiograferna. Film som lika litet är gjord med kommersiella avsikter som en diktsamling av Göran Sonnevi eller en roman av Ahlin eller Gyllensten. (-)

Giliap är en Sonnevifilm. Ändå lanserades den som om den vore hoptotad av Widding. Vad tänker filmindustrin egentligen på? Man kunde som motto över Giliap sätta Frödings reflexion om nomaderna och de bofasta, om hur de bofasta tagit över världen och gjort nomaderna till en biologisk särart, rullande kaktusar som slår rot än här än där för att det skall så vara.

Så har Giliap också blivit vemodig som en Frödingdikt. Dess sorg är etsad med syror. Roy Andersson, filmens upphovsman, söker den orimliga kompromissen mellan flyttfågeln och de övervintrande, mellan flykten och tryggheten, sökandet och finnandet.

Det är en långsam film, trevande, famlande -- men inte fumlig! -- men det är sannerligen bara de tyvärr alltför många som inte orkar tänka som kan finna den tråkig. (-)

Var och en som alls är intresserad av film som människoanalys och synpunktsrik essä över våra levnadsvillkor, han måste helt enkelt gå och se Giliap."

Inspelning

Sverige 1973-06-29 1973-10-02
Europa Studio Sundbyberg (Kompletterande tagningar fr o m 1973-10-15 - 1974) 1973-06-29 1973-10-02

Visningar

Sverigepremiär 1975-11-16 Astoria Stockholm Sverige 137 min (med flera orter)
TV-visning 1977-11-26 TV2 Sverige 132 min
1992-07-29 TV3 Sverige 132 min
1996-03-30 Kanal 5 Sverige 132 min
1997-02-16 Kanal 5 Sverige 132 min
2000-10-15 SVT1 Sverige 132 min
2003-04-15 SVT2 Sverige 132 min
2006-03-14 SVT2 Sverige 132 min
Urpremiär 1975-11-16 Astoria Stockholm Sverige 137 min
Dvd-release (hyr) 2007-04-18 Sverige
Dvd-release (köp) 2007-04-18 Sverige
Videorelease 1988-08-31 Sverige
Dvd-release 2007-04-18 Sverige
TV-visning 2011-08-15 SVT1 Sverige
2013-10-01 SVT1 Sverige
Dvd-release 2013-11-22 Sverige (utgiven i samlingen "Svensk Nostalgi Box")
TV-visning 2018-04-02 SVT2 Sverige
2018-04-02 SVT2 Sverige
2019-04-22 SVT1 Sverige

Musikstycken

Originaltitel Symfoni, nr 3, d-moll
Kompositör Gustav Mahler


Originaltitel Nu går vi hem till mig
Kompositör Björn Isfält
Textförfattare Roy Andersson


Originaltitel Blott en dag, ett ögonblick i sänder
Kompositör Oscar Ahnfelt (1872)
Textförfattare Lina Sandell (1865)


Utmärkelser

Svenska Filminstitutets kvalitetsbidrag Stockholm 1976 (bidrag om 323 643 kr)
Minns Ni? (1993) Citat ingår från "Giliap" (1975)

Ämnesord

Badhotell
Fritagningsförsök
Handikapp/rörelsehinder
Hotell
Hovmästare
Krogar
Källarmästare
Misshandel
Mord
Olycklig kärlek
Restauranger
Servitris
Servitörer
Stöldförsök

Bestånd Film

Uppgifterna här avser filmmaterial i Svenska Filminstitutets arkiv. Arkivets bestånd tillgängliggörs på begäran främst för forskning, andra filmarkiv och rättighetsinnehavare. Vid frågor kontakta filmarkivet@filminstitutet.se

Typ Kopia
Materialbas Polyester
Bredd 35 mm


Typ Kopia
Materialbas Polyester
Bredd 35 mm


Typ Kopia
Materialbas Polyester
Bredd 35 mm
Längd i meter 3711


Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm
Längd i meter 3712


Typ Kopia
Materialbas Acetat
Bredd 35 mm


Typ Kopia
Materialbas Polyester
Bredd 35 mm
Längd i meter 3710


Typ Duplikatnegativ
Bredd 16 mm


Typ Duplikatpositiv
Bredd 35 mm
Längd i meter 3765


Typ Duplikatpositiv
Bredd 35 mm
Längd i meter 3765


Typ Originalnegativ bild
Bredd 35 mm
Längd i meter 3765


Typ Tonnegativ
Bredd 16 mm


Typ Tonnegativ
Bredd 35 mm


Typ Tonnegativ
Bredd 35 mm


Typ Printmaster
Bredd 17,5 mm


Typ Printmaster
Bredd 17,5 mm


Typ Slutmix
Bredd 35 mm


Typ Slutmix
Bredd 35 mm


Typ Slutmix
Bredd 17,5 mm


Bestånd Affischer

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Bild- och affischarkivet, bildarkivet@filminstitutet.se

Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Affischtitel GILIAP
Tryckeri Uddeholms Offset
Affischdesign Bengt Serenander


Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Affischtitel "GILIAP"
Tryckeri Ljunglöfs
Affischdesign Jörgen Melanton


Bestånd Manuskript

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Biblioteket, biblioteksexpeditionen@filminstitutet.se

Typ Inspelningsmanus
Omfång 117 s. + 10 s. sammanfattning av filmens yttre skeende.
Språk Svenska


Typ Inspelningsmanus
Omfång 117 s. + 51 s. sammanfattning av filmens yttre handling, miljölista, presentation av idéinnehållet.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Manustitel Giliap.
Omfång 75 s.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Manustitel Giliap. Svensk dialoglista. Nov.75.
Omfång 34 s.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Manustitel Giliap.
Omfång 34 s.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Manustitel Giliap.
Omfång 14 s.
Språk Franska


Typ Dialoglista
Manustitel Giliap.
Språk Engelska


Bestånd Stillbild

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Bild- och affischarkivet, bildarkivet@filminstitutet.se

Svartvitt papper 13
Färg papper 17
Dia 13
Album Nej


Bestånd PR-material

Typ Program/Reklamtryck
Språk Svenska


Typ Program/Reklamtryck
Språk Svenska


Typ Program/Reklamtryck
Språk Engelska


Andra utgåvor av verket

Digitaliserad

Tekniska fakta

Ljudtyp Ljud
Färgtyp Färg
Längd i minuter 136 min
Dialogspråk


Bestånd Film

Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd ProRes


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd MAP


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd MAP


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd DCP


Typ Digitalt ljud
Bredd WAV


    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?