Innehållsförteckning

 • Bestånd Film
 • Bestånd Affischer
 • Bestånd Arkivalier
 • Bestånd Manuskript
 • Bestånd Stillbild
 • Bestånd PR-material
Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Originaltitel The Man Who Sold His Skin
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Genomsnittsbetyg 3,18 / 5
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Utmärkelser
Dialogspråk
Sverigepremiär 2021-04-23

Handling

"För att förenas med sin fästmö i Europa ingår den syriske flyktingen Sam Ali ett avtal med den världsberömde konstnären Jeffrey Godefroi som låter tatuera ett konstverk på hans rygg....

Visa hela handlingen

Press

Filmen fick betyg av 11 av våra 15 källor. Betygen rörde sig från tvåor till fyror, med en majoritet treor. Snittbetyget landar en bit över medelbetyget tre....

Visa all press


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel
Internationell titel

Filmteam

Regi
Manus
Producent
Ljudtekniker
Ljuddesign
Samproducent
Filmkonsulent
Steadicamoperatör
DIT (Digital Imaging Technician)
B-ljud

Bolag

Produktionsbolag Cinétéléfilms
Samproduktionsbolag Laika Film & Television AB
Produktionsstöd Stiftelsen Svenska Filminstitutet
Distributör i Sverige (DCP) Folkets Bio AB 2021

Handling

"För att förenas med sin fästmö i Europa ingår den syriske flyktingen Sam Ali ett avtal med den världsberömde konstnären Jeffrey Godefroi som låter tatuera ett konstverk på hans rygg. Sam får nu resa fritt i världen, men det är ett avtal med problem..." (produktionsbolagets synopsis)

Tekniska fakta

Bildformat 2.35:1
Ljudtyp Ljud
Färgtyp Färg
Bredd DCP
Längd i minuter 104 min
Dialogspråk
Textad


Kommentarer

Pressreaktion Svensk filmografi

Filmen fick betyg av 11 av våra 15 källor. Betygen rörde sig från tvåor till fyror, med en majoritet treor. Snittbetyget landar en bit över medelbetyget tre.

Felicia Fritiof, Kulturnytt i P1, betyg 4: "Det finns bildrutor och kompositioner som tar andan ur mig. Skönheten bländar som starkast i filmens smärtpunkter. En tavelhängning, en fladdrande morgonrock, och en tatueringsscen vars bild- och ljudspråk förvandlar Sam till en veritabel Kristusgestalt. Jag blir som betraktare helt medskyldig."

Fredrik Sahlin, Kulturnyheterna, betyg 4: ”Det är sannerligen en bildsmart film som leker med våra sinnen. Speciellt då synen. Ett motiv gömmer sig i ett annat, och avslöjas bara genom en tiltning av kameran, eller en långsam ut- eller inåkning. Det är illusioner som skapas och krossas i nästan samma andetag, en enkel form av bildmagi, skapad utifrån en omvittnat låg budget. Man behöver inte ha dataanimationer för att lura skjortan av betraktaren.”

Mats Johnson, Göteborgs-Posten, betyg 3: ”Unge och karismatiske Yahya Mahayni i huvudrollen övertygar fullt ut. Christopher Aouns skickliga, ibland bokstavligen mörka foto kombinerat med Amin Bouhafas Philip Glass-inspirerade filmmusik håller toppklass. Inledningen fångar vårt intresse på stört.”

Oskar Pettersson, Filmtopp, betyg 2: ”Till filmens kredit är det estetiska mycket väl utfört. Valen av musik, färg och kameraarbete är genomtänkta och omsorgsfyllda vilket gör att filmen, trots dess brister, alltid känns livfull och inbjudande. Om det så gäller pampiga scener i auktionssalar med klassisk musik dånande rakt igenom skärmen eller metaforiska och mer lågmälda scener som visar hur kycklingar, på iskallt manér, skeppas ut världen över så finns det alltid något att lockas av i det tekniska framförandet. Dessvärre tar det bara filmen en bit på vägen, och när storyn till slut ska knytas ihop gör man det med en twist som känns oerhört förhastad, något som tyvärr känns ganska passande för en film som aldrig lyckas sätta fingret på sin egen identitet.”

Genomsnittsbetyg: 3,18

Källor och betyg

Svenska Dagbladet -

Dagens Nyheter - 3

Göteborgs-Posten -3

Sydsvenskan -

Aftonbladet - 3

Expressen -

SVT Kulturnyheterna - 4

TV4 Nyhetsmorgon - 4

SR Kulturnytt - 4

Filmtopp - 3

Moviezine - 2

TT - 3

P4 Björns Filmguide - 3

Västerbottens-Kuriren -

Nöjesguiden - 3

Visningar

Sverigepremiär 2021-04-23 Sverige
Biopremiär 2021-04-23 Sverige

Utmärkelser

Academy Award-nominering Los Angeles 2021 (bästa internationella långfilm / Best International Best Feature Film)

Bestånd Film

Uppgifterna här avser filmmaterial i Svenska Filminstitutets arkiv. Arkivets bestånd tillgängliggörs på begäran främst för forskning, andra filmarkiv och rättighetsinnehavare. Vid frågor kontakta filmarkivet@filminstitutet.se

Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd DCP


  Kontakta redaktionen

  Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

  Vad gäller det?