Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (2 st)

Regi
Manus
Visa alla filmer
Utmärkelser

Beskrivning

 Svensk regissör och manusförfattare. Född Jan Rikard Hobert i Kalmar. - Efter studier vid Lunds universitet arbetade Richard Hobert som journalist och regiassistent inom radio, teater, TV och film. Regidebuten kom 1978 med dramadokumentären Gänget. I hans filmproduktion märks långfilmssviten om de sju dödssynderna som sträcker sig mellan 1993-2000. Var tidigare gift med skådespelaren Lena Endre. 1995 mottog han Ingmar Bergman-priset.


Relaterat

BeskrivningSvensk regissör och manusförfattare. Född Jan Rikard Hobert i Kalmar.

-

Efter studier vid Lunds universitet arbetade Richard Hobert som journalist och regiassistent inom radio, teater, TV och film. Regidebuten kom 1978 med dramadokumentären Gänget. I hans filmproduktion märks långfilmssviten om de sju dödssynderna som sträcker sig mellan 1993-2000. Var tidigare gift med skådespelaren Lena Endre.

1995 mottog han Ingmar Bergman-priset.

Utmärkelser

Pris Kalmar 1998 (Kalmar kommuns kulturpris; 25.000 kr)
Guldbaggenominerad Stockholm 1995 Bästa manuskript Händerna
Ingmar Bergman-priset Stockholm 1995

Insatser

Musikstycken

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?