Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Svensk fotograf. B-foto hos Sandrews 1956-1957 samt tv-fotograf. Född i Danderyd.-Få fotografer, verksamma inom televisionen, har lyckats skaffa sig ett renommé som filmfotografer. En av de få är Jan-Hugo Norman och detta mycket tack vare hans samarbete med en annan utpräglad tv-profil, Lars Molin. Samarbetet inleddes med tv-serien Tre kärlekar, 1989, och fortsatte med bl.a. Kejsarn av Portugallien 1992. För den fick Norman Sveriges Filmfotografers pris, Filmbanan.Bengt...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk fotograf. B-foto hos Sandrews 1956-1957 samt tv-fotograf. Född i Danderyd.

-

Få fotografer, verksamma inom televisionen, har lyckats skaffa sig ett renommé som filmfotografer. En av de få är Jan-Hugo Norman och detta mycket tack vare hans samarbete med en annan utpräglad tv-profil, Lars Molin. Samarbetet inleddes med tv-serien Tre kärlekar, 1989, och fortsatte med bl.a. Kejsarn av Portugallien 1992. För den fick Norman Sveriges Filmfotografers pris, Filmbanan.

Bengt Forslund (2018)

Utmärkelser

Filmbana Stockholm 1992

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?