Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Skådespelare (film- och tv-roller från 1986). Född Steve Arnold Mikael Kratz i Mjölby, Östergötland. Han blev tidigt övertygad om att bli skådespelare och kom till Stockholm där han först gick på Calle Flygares teaterskola och sedan utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm 1986-1989. Till en början spelade han i allmänhet mycket hyggliga killar som t.ex. sångaren och basisten i Colin Nutleys BlackJack (1991) men sedan har han genom sin utstrålning och ganska effektiva, lite ekonomiska spelstil fått framställa en del mer buffliga och rentav obehagliga...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelare (film- och tv-roller från 1986). Född Steve Arnold Mikael Kratz i Mjölby, Östergötland.

Han blev tidigt övertygad om att bli skådespelare och kom till Stockholm där han först gick på Calle Flygares teaterskola och sedan utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm 1986-1989. Till en början spelade han i allmänhet mycket hyggliga killar som t.ex. sångaren och basisten i Colin Nutleys BlackJack (1991) men sedan har han genom sin utstrålning och ganska effektiva, lite ekonomiska spelstil fått framställa en del mer buffliga och rentav obehagliga typer, inte minst hos Lars Norén, bl.a. som kommunisten Max i Personkrets 3:1 (1998), likaså som kommissarie Van Veterens mycket kylige och arrogante poliskollega Renberg i de olika tv-filmerna efter Håkan Nesser: Det grovmaskiga nätet (2000), Återkomsten (2001) och Kvinna med födelsemärke (2001).

P O Qvist (2004)

Insatser

Roll
Övrig medarbetare

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?