Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Skådespelare (filmroller från 1995). Debuterade som skådespelare 1987 i Peter Pan på Nationalteatern. Var med om att starta Teater Bastard 1989, där han under sex års tid medverkade i ett flertal uppsättningar, bland annat Spartacus (1994, regi Alexander Öberg). Har sedan dess haft en hemvist på Teater Bhopa, där han medverkat i bland annat Horisonten är här (1999, regi Alexander Öberg), Palme dör innan paus (2001, regi Olof Lindqvist) och Det stora samlaget (2003, regi Olof Lindqvist). Parallellt med arbetet med dessa fria...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelare (filmroller från 1995).

Debuterade som skådespelare 1987 i Peter Pan på Nationalteatern. Var med om att starta Teater Bastard 1989, där han under sex års tid medverkade i ett flertal uppsättningar, bland annat Spartacus (1994, regi Alexander Öberg). Har sedan dess haft en hemvist på Teater Bhopa, där han medverkat i bland annat Horisonten är här (1999, regi Alexander Öberg), Palme dör innan paus (2001, regi Olof Lindqvist) och Det stora samlaget (2003, regi Olof Lindqvist).

Parallellt med arbetet med dessa fria grupper har han även arbetat på Borås Stadsteater, Bohusläns Teater, Göteborgs Stadsteater, Angereds Teater och Malmö Dramatiska Teater.  Har även regisserat, bland annat Johnny var en ung soldat på Teater Bhopa 1997, Rövare på Angereds Teater 2002 samt Sonen på Borås Stadsteater 2002.

På Dramaten har han spelat i von Mayenburgs Det kalla barnet och i Harry Martinsons Tre knivar från Wei, båda i regi av Staffan Valdemar Holm, i Peter Schaffers Black Comedy regi Staffan Roos, Platonov regi Karl Dunér, Min middag med Johan och Solveig regi Staffan Roos, Baal regi Peter Luckhaus, Endagsvarelser regi Staffan Roos, Lulu regi Ole Anders Tandberg, Mats Eks uppsättning av Ett drömspel samt i Måsen regi Stefan Larsson. (Text Dramaten)

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?