Innehållsförteckning

Grundfakta

Roll
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk skådespelare (filmroller från 1999). Född Anna-Karin Linnéa Ernst i Kortedala, Göteborg. Gift med regissören Göran Stangertz 2009.-                                                         Kajsa Ernst blev som 16-åring aktiv vid Nöjesteatern i Malmö och utbildades på...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk skådespelare (filmroller från 1999). Född Anna-Karin Linnéa Ernst i Kortedala, Göteborg. Gift med regissören Göran Stangertz 2009.

-                                                        

Kajsa Ernst blev som 16-åring aktiv vid Nöjesteatern i Malmö och utbildades på teaterhögskolan i samma stad. Hon fick därefter engagemang vid Helsingborgs stadsteater. Efter tio år och medverkan i ett flertal uppsättningar flyttade hon 1998 till Stockholm.

Ernst filmdebuterade i Tomten är far till alla barnen (Kjell Sundvall, 1999) och har sedan dess setts i filmer som Miffo (Daniel Lind Lagerlöf, 2003), Masjävlar (Maria Blom, 2004) och Järnets änglar (Agneta Fagerström-Olsson, 2007).

2005 tilldelades hon Guldbaggen för bästa kvinnliga biroll för sin roll i Masjävlar.

Erik Önnevall (2011)

Utmärkelser

Festivalpris Koszalin 2006 Masjävlar (Amber för bästa kvinnliga roll/the best female role, Koszalin Debut Films Festival, Polen)
Guldbagge Stockholm 2005 Bästa kvinnliga biroll Masjävlar

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?