Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Beskrivning

Svensk regissör, manusförfattare. Född i Malmö.-Manuel Concha började i tonåren göra egna filmer som skickades runt till olika festivaler där många av filmerna fick pris. Studerade film under 2 år i Los Angeles och arbetade som regissör på en tv-kanal. På filmskolan var bland annat Oliver Stone, Christopher Nolan och Sidney Portier föreläsare. Från och med 2005 studerade han på regilinjen på Filmhögskolan i Göteborg men hoppade av efter några månader för att i stället långfilmsdebutera med filmen Mañana. Den blev uttagen till ett flertal...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk regissör, manusförfattare. Född i Malmö.

-

Manuel Concha började i tonåren göra egna filmer som skickades runt till olika festivaler där många av filmerna fick pris. Studerade film under 2 år i Los Angeles och arbetade som regissör på en tv-kanal. På filmskolan var bland annat Oliver Stone, Christopher Nolan och Sidney Portier föreläsare. Från och med 2005 studerade han på regilinjen på Filmhögskolan i Göteborg men hoppade av efter några månader för att i stället långfilmsdebutera med filmen Mañana. Den blev uttagen till ett flertal filmfestivaler runt om i världen och såldes till tv. Erhöll Sandrews filmstipendium för att skriva sin andra långfilm 2010. Regisserade tv-serien "Starke man" för SVT.
 

 

Insatser

Regi
Manus
Producent
Foto
Scenograf
Klippning
Redigering
Samproducent
Videooperatör
Tack till

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?