Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Foto
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk fotograf.-Linda Wassberg började stillbildsfotografera redan i tonåren. Hon har en magisterexamen i fotografi från Napier University i Skottland och har också fått utbildning som filmfotograf vid Den Danske Filmskole. Sin första kortfilm gjorde hon 2003 och arbetade sedan på flera tv-serier i Danmark. 2011 erbjöd Lisa Aschan henne att fotografera Apflickorna. Det blev hennes långfilmsdebut.Efter den följde bl.a. Jesper Ganslands Blondie, 2012, ett flertal avsnitt av den...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk fotograf.

-

Linda Wassberg började stillbildsfotografera redan i tonåren. Hon har en magisterexamen i fotografi från Napier University i Skottland och har också fått utbildning som filmfotograf vid Den Danske Filmskole. Sin första kortfilm gjorde hon 2003 och arbetade sedan på flera tv-serier i Danmark. 2011 erbjöd Lisa Aschan henne att fotografera Apflickorna. Det blev hennes långfilmsdebut.

Efter den följde bl.a. Jesper Ganslands Blondie, 2012, ett flertal avsnitt av den danska tv-serien Arvingarna samt Lisa Aschans Det vita folket, 2015. För den sistnämnda blev hon, som första kvinnliga fotograf, Guldbaggenominerad.

Bengt Forslund (2018)

Utmärkelser

Festivalpris Göteborg 2021 Tove (Sven Nykvist Cinematography Award, Göteborg Filmfestival 2021, Sverige)
Guldbaggenominerad Stockholm 2016 Bästa foto Det vita folket
Festivalpris Bukarest 2011 Apflickorna (bästa foto/Best cinematography award, 10 TIFF - Transilvania International Film Festival, Rumänien)

Insatser

Foto

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?