Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Fotograf, regissör (1910-talet). Född och död i Linköping. Ägare till filmbolaget Triofilm, Linköping. Öppnade 1914 egen ateljé och affär i Linköping. Arbetade parallellt som tidningen Östgötacorrespondentens ende fotograf. Tillhörde styrelsen för östra kretsen av Fotohandlarnas Riksförbund och Linköpings fotoförening. Initiativtagare till Lincopia ekonomiska förening. Gift med Märtha Pettersson.


Relaterat

Beskrivning

Fotograf, regissör (1910-talet). Född och död i Linköping.

Ägare till filmbolaget Triofilm, Linköping. Öppnade 1914 egen ateljé och affär i Linköping. Arbetade parallellt som tidningen Östgötacorrespondentens ende fotograf. Tillhörde styrelsen för östra kretsen av Fotohandlarnas Riksförbund och Linköpings fotoförening. Initiativtagare till Lincopia ekonomiska förening. Gift med Märtha Pettersson.

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?