Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Ljudtekniker från 1935. Född Lars Oskar Nordberg i Engelbrekts församling, Stockholm, död i Gullspång, Västergötland. Började i unga år som godisförsäljare på biografen Strix i Stockholm. Avancerade till biografmaskinist på samma biograf 1931. Till Irefilm som biträdande ljudtekniker 1935. Som tekniskt lag förbättrade han det då använda ursprungliga österrikiska ljudsystemet Selenophon åtskilligt och när Anders Sandrew 1939 övertog Irefilm utnämndes han till chefsljudtekniker. Efter pensioneringen lämnade han Stockholm och bosatte sig i Gullspång,...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Ljudtekniker från 1935. Född Lars Oskar Nordberg i Engelbrekts församling, Stockholm, död i Gullspång, Västergötland.

Började i unga år som godisförsäljare på biografen Strix i Stockholm. Avancerade till biografmaskinist på samma biograf 1931. Till Irefilm som biträdande ljudtekniker 1935. Som tekniskt lag förbättrade han det då använda ursprungliga österrikiska ljudsystemet Selenophon åtskilligt och när Anders Sandrew 1939 övertog Irefilm utnämndes han till chefsljudtekniker. Efter pensioneringen lämnade han Stockholm och bosatte sig i Gullspång, Skaraborgs län.

Insatser

Ljudtekniker
Roll
B-ljud
Mixning

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?