Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Svensk fotograf. Född Karl-Evert Bergholm i Bromma. Död i Adolf Fredriks församling, Stockholm. Studier vid fotoskola två år samt Hermods. Praktik under diverse fotografer på SF. Jobbat på SF, Nordisk Tonefilm och Artfilm.-Efter ett par år på fotoskola hamnade Kalle Bergholm på SF där han under hela 1940-talet skolades i yrket under ledning av ”de stora”, Bodin, Dahlqvist, Fischer, Roosling samt även praktik under Arne Sucksdorff och Gustaf Boge. På 1950-talet fick han ta...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk fotograf. Född Karl-Evert Bergholm i Bromma. Död i Adolf Fredriks församling, Stockholm. Studier vid fotoskola två år samt Hermods. Praktik under diverse fotografer på SF. Jobbat på SF, Nordisk Tonefilm och Artfilm.

-

Efter ett par år på fotoskola hamnade Kalle Bergholm på SF där han under hela 1940-talet skolades i yrket under ledning av ”de stora”, Bodin, Dahlqvist, Fischer, Roosling samt även praktik under Arne Sucksdorff och Gustaf Boge. På 1950-talet fick han ta större ansvar som fotograf på en rad beställningsfilmer, men det dröjde till 1964 innan Olle Hellbom och Olle Nordemar på Artfilm gav honom förtroendet att fotografera alla deras Astrid Lindgren-filmer, Saltkråkan, Pippi- och Emil-filmerna m.fl. Hans svit av barnfilmer avslutades med Torgny Anderbergs Rännstensungar 1973. Någon fotokonstnär blev han aldrig, men med barn var han hemma.

Bengt Forslund (2018)

Insatser

Foto
Roll
B-foto
Stillbildsfoto

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?