Körkarlen 100 år

En artikel av
Göran Everdahl, C-G Karlsson och Johan Andreasson
Körkarlen

Återigen har Göran Everdahl, C-G Karlsson och Johan Andreasson samlats kring ett köksbord vid Odenplan för att spela in en podd för Svensk Filmdatabas, och även denna gång handlar det mest om en enda film: den hundraårsjubilerande Körkarlen av Victor Sjöström efter Selma Lagerlöfs berättelse.

Filmen kommer att visas av SVT den 1 januari 2021, på dagen 100 år efter dess premiär på bio, och kommer därefter att finnas under en månad på SVT Play.

I stället för en skriven artikel så är det här en artikel i poddformat, en ljudfil som du kan lyssna på när du vill. Göran, C-G och Johan gör vanligtvis en podd som heter Everdahl & Karlssons Film TV, som vi har länkat till längst ner på sidan. Du kan lyssna direkt men om du vill spara ner podden till din enhet så högerklicka i stället på spelaren här nedanför.

(publicerad 31 december 2020)

Filmerna i podden

För den som vill läsa mer om filmerna i Svensk Filmdatabas följer här en länkad lista på alla svenska filmer som nämns samt om och i så fall hur filmerna är tillgängliga (som läget var när podden publicerades i december 2020).

Se och hör mer