Svenska sommarfilmer

En artikel av
Göran Everdahl, C-G Karlsson och Johan Andreasson
Avalon

Göran, C-G och Johan presenterar sin andra sommarspecial för Svensk Filmdatabas med inte bara bad denna gång – utan även åskväder, pubertala uppvaknanden och technodekadens.

Sugen på lilla Idas sommarvisa tolkad som utslag av fruktbarhetskult? Du har tur! Här vankas nya vinklar på svenska sommarhagar – inte minst den eviga törst som svenskar tycks besitta för storstadsbor vilse i spenaten, från farbror Melker till kabaretartisterna i Änglagård. Otrohet i skärgårdsmiljö försummas inte heller i denna generalmönstring av sommarrelaterade svenska besattheter. Bon appetit!


Det här är en artikel i poddformat, en ljudfil som du kan lyssna på när du vill. Göran, C-G och Johan gör vanligtvis en podd som heter Everdahl & Karlssons Film TV, som vi har länkat till längst ner på sidan. Du kan lyssna direkt men om du vill spara ner podden till din enhet så högerklicka i stället på spelaren här nedanför.

(publicerad i juni 2021)

Filmerna i podden

Nedanför listas samtliga filmer, och några tv-produktioner, som nämns i podden. Om du vill kolla om filmerna finns tillgängliga på något sätt så gå in på posten för en film du är intresserad (klicka på titeln i nedanstående lista) av och välj knappen "Hitta filmen" längst upp till höger på filmens sida. Där kan du gå vidare och söka på olika sidor vad som finns som exempelvis strömmad film över nätet (vod).

Se, lyssna och läs mer