Innehållsförteckning

Grundfakta

Röst
Roll
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk artist, låtskrivare och skådespelare. Född i Kungsbacka, Halland. -Ulrik Munther växte upp i Kullavik. Han har sedan barndomen haft ett intresse för musik och som 15-åring vann han lilla melodifestivalen. Därefter har han uppträtt i diverse musikprogram som melodifestivalen och allsång på skansen. Det var först 2015 som han gjorde sin skådespelardebut som John i långfilmen Efterskalv (Magnus von Horn). Insatsen resulterade i en Gulbaggenominering för bästa...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk artist, låtskrivare och skådespelare. Född i Kungsbacka, Halland.

-

Ulrik Munther växte upp i Kullavik. Han har sedan barndomen haft ett intresse för musik och som 15-åring vann han lilla melodifestivalen. Därefter har han uppträtt i diverse musikprogram som melodifestivalen och allsång på skansen. Det var först 2015 som han gjorde sin skådespelardebut som John i långfilmen Efterskalv (Magnus von Horn). Insatsen resulterade i en Gulbaggenominering för bästa manliga huvudroll. 2020 syntes Munther i thrillerkortfilmen Autoscopy (Claes Nordwall).

Utmärkelser

Guldbaggenominerad Stockholm 2016 Bästa manliga huvudroll Efterskalv

Insatser

Roll
Röst

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?