Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Svensk skådespelare (filmroller från 1989). Född i Konga, Skåne. Dotter till skådespelaren Jarl Kulle.-Maria Kulle utbildades vid Teaterhögskolan i Malmö 1985-1988 och har därefter varit verksam vid stadsteatrarna i Malmö, Stockholm och Helsingborg. Hon har medverkat i flera film- och TV-produktioner som t.ex. Den tatuerade änkan (Lars Molin, 1998), Allt om min buske (Martina Bigert, 2007) och Maria Larssons eviga ögonblick (Jan Troell, 2008). För sin medverkan i Fyra nyanser av brunt (Tomas Alfredson, 2004) fick hon Guldbaggen för...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk skådespelare (filmroller från 1989). Född i Konga, Skåne. Dotter till skådespelaren Jarl Kulle.

-

Maria Kulle utbildades vid Teaterhögskolan i Malmö 1985-1988 och har därefter varit verksam vid stadsteatrarna i Malmö, Stockholm och Helsingborg. Hon har medverkat i flera film- och TV-produktioner som t.ex. Den tatuerade änkan (Lars Molin, 1998), Allt om min buske (Martina Bigert, 2007) och Maria Larssons eviga ögonblick (Jan Troell, 2008). För sin medverkan i Fyra nyanser av brunt (Tomas Alfredson, 2004) fick hon Guldbaggen för bästa kvinnliga huvudroll.

Erik Önnevall (2011)

Utmärkelser

Guldbagge Stockholm 2005 Bästa skådespelerska Fyra nyanser av brunt

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?