Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Skådespelare (filmroller från 1997). Född Dan Rodrigo Bejarano i Skärholmen, Stockholm. Han växte upp i Skärholmen med svensk mor och boliviansk far och utbildade sig vid Högskolan för teater i Göteborg 1996-1999. Han har därefter verkat vid bl.a. Västerbottensteatern och Teater Galeasen. Han fick något av genombrott med sin roll i tv-serien Tusenbröder (2002) där han var en av den trio (de andra spelades av Ola Rapace och Shanti Roney) som börjar råna banker. Med sin intensivt närvarande men ändå återhållsamma spelstil med uppenbara förebilder i...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelare (filmroller från 1997). Född Dan Rodrigo Bejarano i Skärholmen, Stockholm.

Han växte upp i Skärholmen med svensk mor och boliviansk far och utbildade sig vid Högskolan för teater i Göteborg 1996-1999. Han har därefter verkat vid bl.a. Västerbottensteatern och Teater Galeasen. Han fick något av genombrott med sin roll i tv-serien Tusenbröder (2002) där han var en av den trio (de andra spelades av Ola Rapace och Shanti Roney) som börjar råna banker. Med sin intensivt närvarande men ändå återhållsamma spelstil med uppenbara förebilder i method acting blev han ett utmärkt komplement till dessa båda aktörer som också spelar med samma fysiska och energiska utstrålning. Det är typiskt att han i detta sammanhang fick spela trions "invandrare" och i likhet med andra nutida skådespelare med liknande bakgrund och utseende ser han enligt samma intervju ett problem i att han placeras i en viss typ av roller, särskilt märkbart när det gäller film och tv.

P O Qvist (2004)

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?