Innehållsförteckning

  • Bestånd Film
  • Bestånd Affischer
  • Bestånd Arkivalier
  • Bestånd Manuskript
  • Bestånd Stillbild
  • Bestånd PR-material
Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Originaltitel Blip blop : spelmusik från Super Mario till symfoniorkester
Filmtyp Kortfilm
Kategori Dokumentär
Regi
Produktionsland
Produktionsbolag

Handling

"Vill man se 40-åriga män gråta ska man gå på spelmusikkonsert!" Zelda, Final Fantasy eller kanske Journey - hur har denna musik blivit så populär? Vi går på nattklubbar med chipmusik...

Visa hela handlingen


Relaterat

Titlar

Originaltitel

Filmteam

Regi
Projektledare
Foto
Produktionsdesign
Klippning
Ansvarig utgivare
Kompletterande foto
Digital ljussättning
Mixning

Medverkande

Bolag

Produktionsbolag Sveriges Television AB
Övrigt bolag Workworks konsert "score"

Handling

"Vill man se 40-åriga män gråta ska man gå på spelmusikkonsert!" Zelda, Final Fantasy eller kanske Journey - hur har denna musik blivit så populär? Vi går på nattklubbar med chipmusik och retromässor med gamla arkadspel och pratar med fansen. Vi träffar också gamla och nya spelmusikkompositörer som berättar hur musiken skapas. Tittaren får möta spelmusikens Beethoven, Nobuo Uematsu, när han möter sina förväntansfulla fans och signerar skivor. Filmregissören Josef Fares berättar om varför han valde kulning till sitt dataspel Brothers. Medverkar gör även bland andra speljournalisten Angelica Norgren samt Orvar Säfström, som i tio år arrangerat symfonikonserter med tv- och dataspelsmusik.

Tekniska fakta

Längd i minuter 59 min


Visningar

TV-visning 2016-01-30 SVT2 Sverige

Ämnesord

Dokumentärfilm

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?