Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Skådespelare (filmroller från 1995). Född Jan Sten Modin i Uppsala. Han är uppväxt i Kristinehamn och i skolåldern ägnade han sig både åt musik och gymnasiespex. Så småningom ledde detta till utbildning vid Scenskolan i Malmö 1972-1975 och han kom därefter till Unga Klara. Han uppger att Suzanne Osten var en stor inspiration för honom genom att uppmuntra honom att odla sin särart och släppa loss sin fantasi. Därefter hamnade han 1977 vid Skånska Teatern i Landskrona. Där var han med i TV-uppsättningen av En midsommarnattsdröm (1980). En av...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelare (filmroller från 1995). Född Jan Sten Modin i Uppsala.

Han är uppväxt i Kristinehamn och i skolåldern ägnade han sig både åt musik och gymnasiespex. Så småningom ledde detta till utbildning vid Scenskolan i Malmö 1972-1975 och han kom därefter till Unga Klara. Han uppger att Suzanne Osten var en stor inspiration för honom genom att uppmuntra honom att odla sin särart och släppa loss sin fantasi. Därefter hamnade han 1977 vid Skånska Teatern i Landskrona. Där var han med i TV-uppsättningen av En midsommarnattsdröm (1980).

En av hans större TV-roller var som den lite velige förmannen Kurt i Rosenholm (1991) som ständigt blir utnyttjad av sin omgivning. Har dock fått spela rätt annorlunda roller som skurken Fagin i Skånska Teaterns uppsättning av Oliver Twist (1983), som han själv räknar som en milstolpe eftersom den bröt mot hans image som "trevlig grabb". Senare har han t.ex. spelat en ganska otrevlig och hämndlysten f.d. äkta man i TV-serien Sjätte dagen (1999-2000).

1981 erhöll han Kvällspostens Thaliapris. Han är sammanboende med skådespelerskan Angela Kovacs.

P O Qvist (2004)

Insatser

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?