Innehållsförteckning

Grundfakta

Alternativnamn
Roll
Framförs av
Visa alla filmer

Beskrivning

Skådespelare, regissör, manusförfattare, producent. Född Erik Olof Åkerblom i Danmarks församling, Uppsala. Han spelade teater redan i grundskolan men sedan arbetade han uteslutande under ett tiotal år som musiker och sångare, bl.a. i gruppen Royalty, och han turnerade även med andra band som bakgrundssångare. Han har även arbetat i många andra yrken som ljudtekniker, sminkör, fotograf, filmklippare, musikproducent och programledare i radio och tv. Han fick sin skådespelarutbildning vid Calle Flygare Teaterskola och teaterstudier i USA. Han driver även en egen...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelare, regissör, manusförfattare, producent. Född Erik Olof Åkerblom i Danmarks församling, Uppsala.

Han spelade teater redan i grundskolan men sedan arbetade han uteslutande under ett tiotal år som musiker och sångare, bl.a. i gruppen Royalty, och han turnerade även med andra band som bakgrundssångare. Han har även arbetat i många andra yrken som ljudtekniker, sminkör, fotograf, filmklippare, musikproducent och programledare i radio och tv. Han fick sin skådespelarutbildning vid Calle Flygare Teaterskola och teaterstudier i USA. Han driver även en egen PR-firma för artister och skådespelare. 2001 startade han produktionsbolaget New Entertainment Scandinavia AB. 2002 debuterade han även som filmregissör och producent med Utanför din dörr, där han även spelar huvudrollen. Han har blivit mest känd som den komplexe och psykopatiske Jörgen i tvåloperan Vänner><fiender (1996-2000) som var en av seriens huvudfigurer, vilken under seriens livslopp i flera år fick genomgå en lång rad metamorfoser. Här visade han ett stort mått av mångsidighet, inte minst genom att kunna plocka fram den ytliga charmen och den sociala anpassningsförmågan hos en sådan karaktär.

P O Qvist (2004)

Insatser

Regi
Manus
Producent
Klippning
Roll
Rollsättare
Ljudläggning
Övrig medarbetare

Musikstycken

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?