Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Regissör, fotograf, producent och programledare i TV m.m. Född i Kampala, Uganda. Bror till regissören Baker Karim och skådespelaren Alexander Karim.-Osmond Karim flyttade efter tips från ingen mindre än Ingmar Bergman under slutet av 1980-talet till USA för att lära sig filmhantverket. Efter studier på Brooks Institute of Photography i Kalifornien fick han sedermera anställning på Steven Spielbergs produktionsbolag Amblin Entertainment. Efter att under en period producerat amerikansk lågbudgetfilm flyttade Karim efter tio år i USA tillbaka...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Regissör, fotograf, producent och programledare i TV m.m. Född i Kampala, Uganda. Bror till regissören Baker Karim och skådespelaren Alexander Karim.

-

Osmond Karim flyttade efter tips från ingen mindre än Ingmar Bergman under slutet av 1980-talet till USA för att lära sig filmhantverket. Efter studier på Brooks Institute of Photography i Kalifornien fick han sedermera anställning på Steven Spielbergs produktionsbolag Amblin Entertainment. Efter att under en period producerat amerikansk lågbudgetfilm flyttade Karim efter tio år i USA tillbaka till Sverige där han regisserade ett antal dokumentär- samt kortfilmer innan han 2005 långfilmsdebuterade med Om Sara. Fem år senare kom För kärleken (2010), en film den amerikanska skådespelaren Danny Glover i rollistan. Vid sidan av filmarbetet var Karim under flera år även programledare för det mångkulturella magasinet Mosaik på SVT.

Martin Ohlsson (2013)

Insatser

Regi
Manus
Foto
Klippning
Roll
Verkställande producent
Exekutiv producent
Ansvarig utgivare
Inspelningsledare
Rollsättare

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?