Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Skådespelare (filmroller från 1976), passare (film 1976). Född Per Mikael Axel Eggers i Undersåker, Jämtland. Han är son till skådespelerskan Birgit Eggers, bror till skådespelerskan Catrin Eggers och morbror till skådespelarna Peter Eggers och Maria Eggers. Per Eggers spelade teater redan som 14-åring tillsammans med bl.a. Stellan Skarsgård och utbildades vid Scenskolan i Malmö 1972-1975. Han gjorde sin teaterdebut vid Malmö stadsteater med sin mor som motspelare. Efter Folkteatern i Göteborg följde en lång period med Musikteatergruppen Oktober varefter följt...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelare (filmroller från 1976), passare (film 1976). Född Per Mikael Axel Eggers i Undersåker, Jämtland.

Han är son till skådespelerskan Birgit Eggers, bror till skådespelerskan Catrin Eggers och morbror till skådespelarna Peter Eggers och Maria Eggers. Per Eggers spelade teater redan som 14-åring tillsammans med bl.a. Stellan Skarsgård och utbildades vid Scenskolan i Malmö 1972-1975. Han gjorde sin teaterdebut vid Malmö stadsteater med sin mor som motspelare. Efter Folkteatern i Göteborg följde en lång period med Musikteatergruppen Oktober varefter följt engagemang vid bl.a. Upsala stadsteater och Dramaten.

Han är främst känd som en skådespelare med utpräglad komisk framtoning även om en av hans mest kända roller var som den vardaglige tobakshandlaren i långserien Goda grannar (1987). Ett av hans mest komiska framträdanden, samtidigt mycket karaktäristisk för hans milda och lågmälda humor, var i barnserien På kurs med Kurt (1981), där han spelade den stillsamme Nisse i kontrast till den bråkigt anarkistiske Kurt (Michael Segerström). Det är en gestaltningsförmåga som i mycket bygger på understatement och en eftertänksam mimik.

P O Qvist (2004)

Insatser

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Se filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?