Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Svensk regissör, manusförfattare, producent. Född i Umeå. Studier i filmvetenskap och teoretisk filosofi vid Stockholms universitet 1976-79. Den Danske Filmskole i Köpenhamn 1979-82. -Åke Sandgren långfilmsdebuterade med Miraklet i Valby (1989) som gav honom Guldbaggen för bästa regi samt bästa manuskript (tillsammans med författaren Stig Larsson). Sandgren har sedan dess varit verksam som regissör inom film och TV både i Sverige och Danmark.


Relaterat

Beskrivning

Svensk regissör, manusförfattare, producent. Född i Umeå. Studier i filmvetenskap och teoretisk filosofi vid Stockholms universitet 1976-79. Den Danske Filmskole i Köpenhamn 1979-82.

-

Åke Sandgren långfilmsdebuterade med Miraklet i Valby (1989) som gav honom Guldbaggen för bästa regi samt bästa manuskript (tillsammans med författaren Stig Larsson). Sandgren har sedan dess varit verksam som regissör inom film och TV både i Sverige och Danmark.

Utmärkelser

Guldbaggenominerad Stockholm 1994 Bästa regi Kådisbellan
Stockholm 1994 Bästa manuskript Kådisbellan
Guldbagge Stockholm 1990 Bästa manuskript Miraklet i Valby (tillsammans med Stig Larsson)
Stockholm 1990 Bästa regi Miraklet i Valby

Insatser

Regi
Manus
Producent
Regiassistent
Scripta
Övrig medarbetare

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?