Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Beskrivning

Svensk fotograf (filmer från 1980), kortfilmsregissör, producent m.m. Född Margareta Elisabeth Hagstrand i Sankt Görans församling, Stockholm.-Det är ont om kvinnliga filmfotografer och ännu mera ont om manliga regissörer som gett dem en chans. Lisa Hagstrand gick fotolinjen på Dramatiska Institutet 1981-1983 och  har därefter signerat ett 50-tal filmer, men bara en handfull spelfilmer och flertalet av dem har regisserats av Christina Olofson. Den första av dessa var Honungsvargar,...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk fotograf (filmer från 1980), kortfilmsregissör, producent m.m. Född Margareta Elisabeth Hagstrand i Sankt Görans församling, Stockholm.

-

Det är ont om kvinnliga filmfotografer och ännu mera ont om manliga regissörer som gett dem en chans. Lisa Hagstrand gick fotolinjen på Dramatiska Institutet 1981-1983 och  har därefter signerat ett 50-tal filmer, men bara en handfull spelfilmer och flertalet av dem har regisserats av Christina Olofson. Den första av dessa var Honungsvargar, 1990. Lisa Hagstrands sista spelfilm blev Solveig Nordlunds Comédia infantil 1998.

Bengt Forslund (2018)

Insatser

Regi
Manus
Producent
Foto
Klippning
B-foto
Ljussättare
Dekorassistent
Övrig medarbetare

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?