Innehållsförteckning

Grundfakta

Filmkonsulent
Foto
Visa alla filmer
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk fotograf. Född Andra Aija Lasmanis i Hässelby, Stockholm. Studier i filmvetenskap på Stockholms universitet samt fotografi vid Dramatiska Institutet (1983-1986). Filmkonsulent vid Svenska Filminstitutet 2010. Lärare i filmfoto vid STDH.-Andra Lasmanis utexaminerades från DI: fotolinje 1986 och verksam som filmfotograf  från slutet av 1980-talet. A-foto på Stig Larssons Kaninmannen, 1990 och på ytterligare tre långfilmer, bl.a. Stephan Apelgrens Sunes sommar, 1993....

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk fotograf. Född Andra Aija Lasmanis i Hässelby, Stockholm. Studier i filmvetenskap på Stockholms universitet samt fotografi vid Dramatiska Institutet (1983-1986). Filmkonsulent vid Svenska Filminstitutet 2010. Lärare i filmfoto vid STDH.

-

Andra Lasmanis utexaminerades från DI: fotolinje 1986 och verksam som filmfotograf  från slutet av 1980-talet. A-foto på Stig Larssons Kaninmannen, 1990 och på ytterligare tre långfilmer, bl.a. Stephan Apelgrens Sunes sommar, 1993. Övergick sedan till tv där hon fick en kanonstart med Rumle Hammerichs Kan du vissla Johanna?, 1994, ständig julaftonsfilm sedan dess!

Lasmanis blev kortfilmskonsulent på Filminstitutet 2010 och lektor i filmfoto på Stockholms Dramatiska Högskola 2015.

Bengt Forslund (2018)

Utmärkelser

Kurt Linders minnesfondsstipendium Stockholm 1993

Insatser

Regi
Idé
Projektledare
Foto
Roll
Inspelningsledare
Filmkonsulent
Kameraoperatör
B-foto
C-foto
Fotoassistent
Övrig medarbetare
Tack till

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?