Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Svensk fotograf (filmer från 1971). Född Dan Tore Myhrman i Stockholm.-Dan Myhrman hör, liksom Lars Karlsson och Rolf Lindström, till de – sedan 70-talet – mest omtyckta och flitigaste B-fotograferna och kameraoperatörerna. Myhrman har dock inte, som de två andra, varit fast bunden till en speciell A-fotograf. Han har samarbetat bra med de flesta i branschen, Lasse Björne, Sven Nykvist, Jörgen Persson m.fl, och har då och då även anlitats som A-fotograf och inte bara för kort- och...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk fotograf (filmer från 1971). Född Dan Tore Myhrman i Stockholm.

-

Dan Myhrman hör, liksom Lars Karlsson och Rolf Lindström, till de – sedan 70-talet – mest omtyckta och flitigaste B-fotograferna och kameraoperatörerna. Myhrman har dock inte, som de två andra, varit fast bunden till en speciell A-fotograf. Han har samarbetat bra med de flesta i branschen, Lasse Björne, Sven Nykvist, Jörgen Persson m.fl, och har då och då även anlitats som A-fotograf och inte bara för kort- och reklamfilmer. För Galenskaparna/Claes Eriksson fotograferade han bl.a. Leif, 1987, Macken, 1990 och Monopol, 1996. Hans kanske bästa film som A-fotograf var Lena Einhorns Ninas resa. 2005, som det året fick en Guldbagge som bästa film.

Bengt Forslund (2018)

Insatser

Produktionsledare
Foto
Klippning
Medverkande
Kameraoperatör
B-foto
Stillbildsfoto
Biträdande fotograf
Kompletterande foto
Foto, andrateam
Fotoassistent
Passare
Övrig medarbetare

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?